Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Demens

Livet med Alzheimer og andre former for demens

Mød andre der kender til demens

Det kan give ro, indsigt og gode fælles oplevelser at være sammen med andre, der har erfaring med demens. Både for den demensramte, for nære venner og familie.

Det er en rigtig god ide at møde andre, der også lever med demens i familien. Nogle der forstår situationen. Men det kan være svært at komme ud og deltage i arrangementer, fordi det kræver meget planlægning. Men de fleste synes, det giver et frisk pust og fornyet energi, når de først er kommet afsted.

Aktiviteter giver glæde og fællesskab

Det er vigtigt at holde fast i hverdagen. Det er vigtigt at blive ved med at gøre ting, I kan lide, og som betyder noget.

Ældre Sagen har forskellige tilbud for personer med demens og deres pårørende, og som I kan deltage i sammen eller hver for sig – alt efter behov og interesse.

Alle aktiviteterne har det til fælles at være sammen – enten med én anden person eller med flere.

Aktiviteterne varierer fra lokalafdeling til lokalafdeling. Her er et udpluk af mulighederne.

Erindringsgrupper

I erindringsgrupper tager vi forskellige emner op som fx skoletiden og aktiverer fortællinger igennem vores livshistorie.

Motion

Mange aktiviteter tager udgangspunkt i fysisk aktivitet. Det kan være aktiviteter i naturen fx gåture, bjergvandring eller dyrkning/pasning af en fælles have. Flere steder har vi duocykler, der giver sjov motion for alle – unge og gamle.

Det kan også være stolegymnastik, gåture med kørestol eller dans.

Musik, sang og dans

Sang og musik er stærkt knyttet til minder og mennesker i ens liv. I cafemøder kan du synge med og tage del i samværet med andre. Der danses også, eller der spilles på instrumenter.

Spis sammen

Man hygger sig mere, når man spiser med andre. Der findes lokale madklubber, hvor vi mødes og skiftes til at stå for maden eller tilbereder måltidet sammen.

Gå-med-ven

Vil du mødes og se fodbold, løbe en tur eller sammen i biografen, så er en gå-med-ven sagen. Det er en frivillig, der går med til fritidsinteresser, motion eller på indkøb, eller hvad I sammen har lyst til.

Besøgstjenesten/demensafløser

Der er mange muligheder i besøgstjenesten fx at have en besøgsven, en plejehjemsven eller måske en besøgsven med hund. Blandt besøgsvennerne er der frivillige, der har et særligt kendskab til demens. De kalder sig demensafløsere. 

Andre muligheder

Vi har også det, vi kalder "tryghedsopkald". Det er frivillige, der ringer til demensramte og hører, hvordan det går.

Desuden har vi bisiddere og vejledere, der er særligt uddannet og fx kan deltage i møder med kommunen.

Pårørende

Vågetjenesten hjælper i den sidste tid – hjemme og på plejehjem. Sorg- og livsmodsgrupper er grupper for pårørende, hvor man møder andre i en lignende situation.


Sådan deltager du

For at se, hvilke aktiviteter der er i dit lokalområde, skal du gå til oversigten over Ældre Sagens lokalafdelinger. Her skal du finde den eller de lokalafdelinger, der er tættest på dig.

Det er ikke alle aktiviteter, der er beskrevet på lokalafdelingernes hjemmesider. Derfor er det en god idé at tage kontakt til en person i lokalafdelingen og høre nærmere om aktiviteterne i nærheden af dig. Du kan også holde øje i lokalavisen.

Hvis du er medlem af Ældre Sagen, modtager du "Det Sker" med posten hver anden måned. Her kan du også læse om de mange aktiviteter.

Husk at de frivillige aktiviteter er et supplement til kommunens. Kontakt din kommune, hvis du vil vide mere om deres tilbud.

Find din lokalafdeling

Sidst opdateret 25.01.2024