Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Mød andre

Deltag i Ældre Sagens arrangementer, der foregår overalt i Danmark.

Har du lyst til at møde andre mennesker? I Ældre Sagens lokalafdelinger kan du deltage i sjove og spændende aktiviteter og møde nye mennesker.

Rundt om i Danmark arrangerer Ældre Sagens lokalafdelinger aktiviteter og kurser. Alle er velkomne til at deltage, og du behøver ikke være medlem af Ældre Sagen for at være med.

Der findes aktiviteter af enhver slags, så der er garanteret et tilbud til dig. Uanset om du har lyst til at dyrke en hobby eller få rørt kroppen.

Du kan møde andre 

Det er forskelligt, hvad de enkelte lokalafdelinger tilbyder, men de fleste steder er der aktiviteter, som henvender sig til folk, der gerne vil møde andre. Der er fx aktiviteter som madklubber, fællesspisning, motion, sang og søndagscafé.

Find aktiviteter og kurser nær dig

Find din lokalafdeling

Læs gode råd om ensomhed

spørgsmål og svar om samvær i Ældre Sagen

Koster det noget at deltage i Ældre Sagens aktiviteter?

Det er forskelligt fra aktivitet til aktivitet, om det koster noget eller ej at deltage. Mange aktiviteter er gratis. Andre koster et beskedent beløb, der fx dækker mad, kaffe eller transport.

Du kan se i beskrivelsen af den enkelte aktivitet eller arrangement, hvad det koster at deltage.

Find aktiviteter i Ældre Sagens lokalafdelinger

Jeg vil gerne møde andre. Hvordan kan jeg det?

Hvis du gerne vil møde andre, kan en god ide være at melde dig til en aktivitet eller et arrangement i en lokalafdeling i nærheden af, hvor du bor.

Vi har både noget for dig, som er til mindre fællesskaber, hvor man mødes jævnligt, og til dig der har lyst til at komme ud blandt mange mennesker fx til en fællesspisning.

Der er mange forskellige typer af aktiviteter i Ældre Sagens lokalafdelinger. Det kan være faste hold og ugentlige aktiviteter med hobbyer eller motion, kurser, fællesspisning, spilleaftener og ture.

Få flere ideer til, hvordan du kan møde andre

Du kan også søge i listen over aktiviteter og se, hvad der sker i en lokalafdeling nær dig.

Gå til listen over aktiviteter i Ældre Sagen

En anden måde at møde nye mennesker er at melde dig som frivillig i Ældre Sagen. Her bliver du en del af et lokalt og landsdækkende netværk af frivillige.

Læs mere om, hvordan du bliver frivillig

Jeg vil gerne møde andre. Men jeg har svært ved at komme ud. Hvad kan jeg gøre?

Få hjælp til at komme ud af døren

Du har flere muligheder for at få støtte til at møde andre, hvis du har svært ved at komme ud af dit hjem.

Det kan være, at du er usikker på benene eller sidder i kørestol, ser eller hører dårligt, eller af andre årsager har svært ved at komme ud af døren og hen til en aktivitet, et arrangement eller bare ud at gå en tur.

I Ældre Sagen har du mulighed for at få støtte af en frivillig, der kan tage dig under armen og hjælpe dig ud af døren. Det kalder vi en "Gå-med-ven".

Læs mere om, hvordan du får en "Gå-med-ven"

Få besøg i dit eget hjem

Du kan også få besøg i dit hjem af en besøgsven. I får en kop kaffe og en sludder eller pynter op til en højtid.

Det kan også være, at I går en lille tur sammen, eller at du vælger at få en spiseven, der kommer hjem til dig og spiser sammen med dig fx en gang om ugen. Der er flere former for besøgsvenner.

Læs mere om, hvordan du får en besøgsven

Skal man være medlem af Ældre Sagen for at deltage i aktiviteterne?

Det er forskelligt fra aktivitet til aktivitet, om du skal være medlem af Ældre Sagen for at deltage. Du kan se i beskrivelsen af aktiviteten, hvilke betingelser der er for at deltage.

Du skal være opmærksom på, at nogle aktiviteter har forskelligt deltagergebyr, alt efter om man er medlem eller ej.

Det er den enkelte lokalafdeling, som arrangerer aktiviteterne. Det er dermed lokalafdelingen, der bestemmer, om du skal være medlem af Ældre Sagen for at deltage.

Sådan bliver du medlem af Ældre Sagen

Sidst opdateret 19.06.2024

Ingen i Danmark skal rammes af alvorlig ensomhed

Op mod 100.000 ældre i Danmark føler sig ensomme.
Ensomhed kan være livstruende for den enkelte og dyrt for samfundet. Derfor arbejder Ældre Sagen for, at ingen ældre skal rammes af alvorlig ensomhed.

Læs hele mærkesagen om ensomhed