Søg på www.aeldresagen.dk
Logo
Claudi Thyrrestrup fotooptagelse "Inge og Gerhard" 21. januar 2016, Dyrhaven, Gentofte m.fl.

Bolig

Et hjem der lever op til drømme og behov nu og i fremtiden

Med alderen ændrer behov og drømme sig i forhold til din bolig. Måske overvejer du, hvordan du kan gøre din bolig funktionel mange år endnu – måske drømmer du om at flytte i en mindre bolig eller sammen med andre.

Behov, krav og drømme i forhold til bolig ændrer sig naturligt med alderen. Du er måske begyndt at gøre dig overvejelser omkring størrelsen på din bolig – eller hvor du gerne vil bo til den dag, du dør.

Det kan også være, du er begyndt at tænke over, hvordan dit helbred påvirker dine behov og muligheder i boligen.

Måske drømmer du om kaste dig ud i noget nyt – flytte i bofællesskab, til varmere himmelstrøg eller noget helt tredje.

Uanset hvad du drømmer om, er det en god idé at indrette din bolig, så den passer til dine behov. Både dem, du har nu – og i fremtiden.

Tilpas boligen til din alder

De fleste vil gerne blive så længe som muligt i deres eget hjem.

Derfor er det værd at overveje, om du kan indrette din bolig eller bygge den om, så den er funktionel for dig i så mange år tid som muligt.

Vil ændringer, som du overvejer nu, også være en forbedring om ti år? Og kan du fx gøre noget for at undgå faldulykker i fremtiden?

Det vigtigste er, at du kan fortsætte med dine daglige gøremål som at lave mad og gøre rent længst muligt og færdes trygt og sikkert i dit hjem uden at falde og komme til skade.

Læs også: Indret din bolig så du kan bo der længst muligt

Overvejer du bofællesskab?

Det kan også være, du har lyst til at bo sammen med andre – måske et seniorbofællesskab kunne være noget for dig?

Et seniorbofællesskab består af selvstændige boliger med eget køkken og bad, hvor du deler fælles faciliteter med de andre beboere, fx have-arealer, værksted og fælleshus.

I et seniorbofællesskab er der mere fokus på det sociale end i andre boligformer. Derfor har du mere at gøre med dine naboer, end du måske før har været vant til.

Derfor er det vigtigt, at du har lyst til at have social kontakt med de andre beboere.

Læs mere om seniorbofællesskaber

Læs om bolig i ”Værd at Vide”

I Ældre Sagens håndbog ”Værd at Vide” kan du læse mere om emnet bolig. Du kan bl.a. læse om boligtyper, boligskift, boligstøtte og boligindretning.

Læs om bolig i Ældre Sagens håndbog ”Værd at Vide”

Sidst opdateret 03.01.2024