Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk

Børnebørn

Bedsteforældre og børnebørn

Livet med børnebørn er for de fleste både berigende og udfordrende. Der er ingen tvivl om, at rollen som bedsteforælder er særlig, og at du kan give dit barnebarn noget, ingen andre kan.

 

Som bedsteforælder kan du noget helt særligt. De langsomme og nærværende aktiviteter er dér, hvor du som bedsteforælder virkelig kan gøre en forskel.

Forkæl med tid og nærvær

Mange børn og forældre har en travl hverdag. Det betyder, at du kan give dine børnebørn det, deres forældre måske ikke har tid til at give dem. Tid, nærvær og din historie. Det vil være med til at styrke jeres bånd.

Lær dine børnebørn at lægge syvkabale, at hækle eller vis dem billeder fra din ungdom og fortæl dem historier. Overlevering af historie er vigtig, og noget der vil gavne dine børnebørn langt ude i fremtiden.

Læs mere om, hvorfor bedsteforældre er vigtige

Få rabat i forlystelsesparkerHusk grænserne

Selv om gæsterne i dit hjem er dine børnebørn, som du måske vil gøre alt godt i verden for, er det vigtigt, at du markerer dine grænser i dit eget hjem.

Jeres samvær kan blive ødelagt, hvis der uklare grænser. Eller grænser, der ikke er sat i tale, og som børnene derfor ikke kan mærke. Det kan især blive rodet, hvis børnene har deres forældre med.

Læs også: Sæt klare grænser for dine børnebørn

Med børnebørnene ud i naturen

Vil du knytte endnu stærkere bånd til dine børnebørn, kan det være en god idé at tage sammen ud i naturen og få gode oplevelser sammen. Det behøver ikke koste en formue.

Få gode råd til aktiviteter med børnebørn i naturen 

Støt dine børnebørn ved skilsmisse

Få gode råd til, hvordan du som bedsteforældre kan stille dig, når din søn eller datter skal skilles. Som bedsteforælder spiller du nemlig en vigtig rolle.

Læs artiklen: Støt dine børnebørn ved skilsmisse

Sidst opdateret 28.09.2022