Ældre kvinde er skoleven og læser højt for tre børn.

Børnebørn

Bedsteforældre og børnebørn

Livet med børnebørn kan for de flestes vedkommende være både berigende og udfordrende. Men der er ingen tvivl om, at rollen som bedsteforælder er særlig, og at du kan give dit barnebarn noget, ingen andre kan.

Som bedsteforælder kan du noget helt særligt. De langsomme og nærværende aktiviteter er der, hvor du som bedsteforælder virkelig kan gøre en forskel som bedste.

Forkæl med tid og nærvær

Mange børn og forældre har en travl hverdag. Det betyder, at du kan give dine børnebørn det, deres forældre måske ikke nødvendigvis giver dem. Tid, nærvær og din historie. Det vil være med til at styrke jeres bånd.

Lær dine børnebørn at lægge syvkabale, at hækle eller vis dem billeder fra din ungdom og fortæl dem historier. Overlevering af historie er vigtig og noget, der vil gavne dine børnebørn langt ude i fremtiden.

Læs mere om, hvorfor bedsteforældre er vigtige

Husk grænserne

Selv om gæsterne i dit hjem er dine børnebørn, som du måske vil gøre alt godt i verden for, er det vigtigt, at du kender og markerer dine grænser i dit eget hjem.

Jeres samvær kan blive ødelagt, hvis der uklare grænser. Eller grænser, der ikke er sat i tale, og som børnene derfor ikke kan mærke er der. Det kan især blive rodet, hvis børnene har deres forældre med.

Læs også: Sæt klare grænser for dine børnebørn

Med børnebørnene ud i naturen

Vil du knytte endnu stærkere bånd til dine børnebørn, kan det være en god idé at tage sammen ud i naturen og få gode oplevelser sammen. Det behøver ikke koste en formue.

Få gode råd til aktiviteter med børnebørn i naturen 

Støt dine børnebørn ved skilsmisse

Få gode råd til, hvordan du som bedsteforældre kan stille dig, når din søn eller datter skal skilles. Som bedsteforælder spiller du nemlig en vigtig rolle.

Læs artiklen: Støt dine børnebørn ved skilsmisse


Sidst opdateret 07.03.2018