Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Folkepension

Guide til regler og satser for kommende og nuværende pensionister

Undgå modregning som ny folkepensionist

Ny lov vedtaget 1. juni 2023 gør, at du ikke længere risikerer at få beskåret din folkepension, hvis du får feriepenge udbetalt, efter du er blevet pensionist.

Artiklen kort

Arbejdsindtægt bliver ikke modregnet

Den 1. juni 2023 blev det vedtaget, at arbejdsindtægt ikke længere modregnes i hverken grundbeløb eller pensionstillæg.

Det betyder også, at du ikke får beskåret din folkepension, hvis du får udbetalt feriepenge, efter du er blevet pensionist.

Læsetid 1 minut

_____________

Du risikerer ikke længere at få beskåret din folkepension, hvis du får feriepenge udbetalt, efter du er blevet pensionist.

Det er nemlig 1. juni 2023 vedtaget, at arbejdsindtægt ikke længere modregnes i hverken grundbeløb eller pensionstillæg. Feriepenge er en del af ens arbejdsindtægter.

Det vil have virkning fra 1. januar 2024, men med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2023. Det betyder, at du får beregnet din folkepension efter de nuværende regler i resten af 2023, og får den efterreguleret i 2024.

Efterlønsbidrag tilbage

Hvis du ikke har benyttet efterlønsordningen, modtaget fleksydelse, fået udbetalt efterløn eller optjent skattefri præmie, har du ret til at få de indbetalte bidrag tilbagebetalt. Både efterlønsbidrag og fleksydelsesbidrag. De beløb indgår ikke i beregningen af din folkepension.

Læs mere om efterløn

Få rådgivning

Du er altid velkommen til at kontakte vores rådgivere, hvis du har brug for hjælp eller gode råd.

Kontakt Ældre Sagens Rådgivning

Politik

Det har Ældre Sagen opnået 

Læs om politiske resultater

Sidst opdateret 03.01.2024