Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Folkepension

Guide til regler og satser for kommende og nuværende pensionister

Husk at tjekke din forskudsopgørelse

Tjek oplysningerne i din forskudsopgørelse i november, så din pension for næste år bliver beregnet korrekt, og du får det rigtige beløb udbetalt.  

Artiklen kort

Husk at tjekke din forskudsopgørelse

Din pension for næste år bliver beregnet ud fra din forskudsopgørelse hos Skattestyrelsen. Derfor er det vigtigt at tjekke forskudsopgørelsen for næste år.

Hvis oplysningerne ikke stemmer, har du muligvis fået for meget eller for lidt udbetalt i folkepension.

Hvis du er blevet folkepensionist i løbet af året, bliver din folkepension beregnet ud fra de oplysninger du gav, da du søgte om folkepension.

Læsetid 1-2 minutter

Din pension for næste år bliver beregnet ud fra din forskudsopgørelse hos Skattestyrelsen. Derfor er det vigtigt at tjekke forskudsopgørelsen for næste år, når den er klar hos Skattestyrelsen i november måned, og sørge for, at Skattestyrelsens oplysninger er korrekte.

Ny beregning ved ændringer

Udbetaling Danmark får besked, hvis du laver ændringer i forskudsopgørelsen, og din folkepension vil automatisk blive omregnet, hvis det er nødvendigt i forhold til de nye oplysninger.

Selv om du ikke umiddelbart mener at have ændringer til din forskudsopgørelse, er det alligevel en god idé at tjekke, at Skattestyrelsen har de korrekte oplysninger registreret.

Når årsopgørelsen fra Skattestyrelsen er færdig i andet kvartal, vil Udbetaling Danmark kontrollere oplysningerne i forskudsopgørelsen og sammenholde dem med oplysningerne i årsopgørelsen.

Hvis der er uoverensstemmelse imellem oplysningerne, har du muligvis fået for meget eller for lidt udbetalt i folkepension.

Udbetaling Danmark vil herefter efterregulere din folkepension. Det betyder, at du skal betale det beløb tilbage, som du har fået udbetalt for meget.

Eller du vil få penge tilbage, hvis du har fået for lidt udbetalt i folkepension året før. 

Folkepensionist i år

Hvis du er blevet folkepensionist i løbet af året, bliver din folkepension beregnet ud fra de oplysninger du gav, da du søgte om folkepension.

Dine indtægter indgår i beregningen, fra den dag du bliver folkepensionist og resten af året. Fremover bliver din folkepension beregnet ud fra forskudsopgørelsen.

Tjek din forskudsopgørelse på www.skat.dk

Læs mere om beregning af folkepension i Ældre Sagens håndbog "Værd at vide"

Læs mere om folkepension

Få rådgivning

Du er altid velkommen til at kontakte vores rådgivere, hvis du har brug for hjælp eller gode råd.

Kontakt Ældre Sagens Rådgivning

Politik

Det har Ældre Sagen opnået 

Læs om politiske resultater

Sidst opdateret 07.02.2024