Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Motion

Motion styrker dit helbred

Derfor er stolemotion godt

Stolemotion er skånsom motion – der samtidig kan få sveden frem på panden.

Stolemotion er i virkeligheden ganske almindelig gymnastik, der er tilrettelagt, så alle kan være med – om du er vant til at dyrke idræt eller ej.

Hver deltager har en stol, og man bruger stolen, som man vil. Nogle vælger at sidde på den. Andre står ved siden af den og støtter sig til den, hvis der er brug for det.

Skånsom motion
Hvis du er begyndt at få lidt problemer med balancen, eller hvis du går dårligt og har brug for støtte, så kan stolemotion kan være løsningen, hvis du vil styrke din smidighed og kondition og samtidig foretrækker at motionere på en skånsom måde.

Alsidig motion

Et vigtigt mål med at gå til stolemotion er, at du får styrket din daglige funktionsevne, så du kan klare hverdagens aktiviteter længst muligt og undgå faldulykker.

Et typisk stolemotionsforløb varer en time, og du vil blive ført gennem en række øvelser, der giver dig en alsidig træning. Du får styrket din kondition, dine muskler, din bevægelighed og din balance.

Læs mere om effektiv træning med stolemotion

Læs også: Træn gratis hjemme med "Træn dig glad 3"

Stolemotion er for alle

Alle kan være med til stolemotion. Der er udfordring til dig, der klarer dig godt, men har brug for at motionere i trygge rammer – og til dig, der har nogle skavanker, og har brug for støtte, og gerne vil følge med i dit eget tempo.

Ideen med stolemotion er netop, at øvelserne kan tilpasses til det niveau, som passer bedst til den enkelte deltager. Du kan vælge at sidde på stolen, hvis du er mest tryg ved det. Eller du kan stå og støtte dig til stolen, hvis du har det bedst med det.

Læs også: Træn gratis hjemme med "Træn dig glad 3"

Høj puls og hygge

I videoen kan du se et typisk stolemotionshold.

Her er deltagere, der går meget dårligt og har brug for at sidde ned, mens de udfører øvelserne. Og her er deltagere, der går fint, men har brug for en stol at støtte sig til.

Stolemotion er også samvær

De fleste stolemotionshold slutter af med en kop kaffe. Og for mange deltagere er snakken hen over kaffekopperne lige så vigtig som selve træningen.

Så udover at træne din fysik, giver stolemotion dig mulighed for at møde andre mennesker, og måske ligefrem danne nye venskaber.

Find stolemotion nær dig

Mange af Ældre Sagens lokalafdelinger tilbyder stolemotion. Så der skulle være en mulighed for, at du kan finde et hold i nærheden af dig. 

Find stolemotion nær dig

Sidst opdateret 03.07.2024