Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Motion

Motion styrker dit helbred

Gratis motion i naturen

Naturfitness, kløverstier, hjertestier, stavgang, gåture og cykelture - naturen byder på et hav af muligheder, hvis du godt kan lide kombinationen af frisk luft og sved på panden.

Træning behøver ikke at være dyrt og ligge på faste tidspunkter. Du kan få gratis motion i naturen med:

  • Naturens egne træningsredskaber
  • Naturfitnessbaner
  • Kløverstier og Hjertestier
  • Cykelture
  • Ældre Sagens udendørs motionstilbud

Herunder kan du læse mere om de mange muligheder for at motionere i naturen.

Få rabat hos Fitness dk, Loop, Fitness World og Fitness4you

Motion med naturens træningsredskaber

Du tænker måske ikke på naturen som et fitnesscenter. Men faktisk gemmer naturen på mange potentielle træningsredskaber. Du kan fx træne din kondition ved at gå op ad en bakke. Eller styrketræne med grene og sten. Du kan også træne din balance i den ujævne skovbund. 

Naturfitnessbaner

Naturfitnessbaner er udendørs fitnessområder, hvor træer, sten og reb er sat op i naturen, så du kan bruge dem som træningsredskaber. Du kan finde en naturfitnessbane nær dig inde på Naturstyrelsens hjemmeside. Det er gratis at bruge naturfitnessbanerne, og du behøver ikke at booke dem. Du kan bare tage derhen – enten alene eller med en ven.

Kløverstier og Hjertestier

Du kan bruge de afmærkede Kløverstier og Hjertestier, hvis du er til stavgang, gåture, løbeture eller cykelture i naturen.

Kløverstier er afmærkede stier, som udspringer fra et centralt sted i din by og fører dig gennem dit lokalområdes aktivitetsområder, natur- og kulturseværdigheder. Du kan selv vælge, om du vil gå 2,5 km, 5 km, 7,5 km eller 10 km. Der går nemlig altid 4 stier med forskellig længde og farve ud fra samme centrum. Stierne er en oplagt mulighed for at lære dit eget lokalområde bedre at kende eller lege turist i andre lokalområder. På stierne finder du nemlig små fortællinger om fx ruiner, klostre eller sagn fra gamle dage.

Find en Kløversti nær dig på www.friluftsraadet.dk

Hjertestier er ligesom Kløverstier afmærkede motionsruter. De slynger sig i cirkler eller sløjfer gennem åbent land, skov, langs vand og by i dit lokalområde. Ruterne er ofte mellem 4 og 6 km lange. De er for alle og du kan benytte dem gratis på alle tidspunkter af døgnet.

Find en Hjertesti nær dig på www.hjertestier.dk

Op på cyklen

Kan du lide at cykle, er en cykeltur god konditionstræning. Du kan starte i de lave gear. Det er godt for dine knæ og din balance. Det er en god ide at få tjekket din cykel hos cykelsmeden, inden du skal ud og lufte cyklen. Overvej også om du skal montere spejle på cykelstyret. Spejlene hjælper til at skabe overblik bag dig, hvilket kan være rigtig rart, hvis du cykler i trafikkerede områder.

Udendørs motion sammen med andre

Hos Ældre Sagen har vi en masse udendørs motionstilbud, og vi vil gerne have dig med. Vi har aktiviteter som gåture, stavgangsture og cykelture. Du kan høre meget mere om aktiviteter i dit nærområde hos din lokalafdeling. Alle er velkomne.

Find din lokalafdeling og se aktiviteter nær dig

Sidst opdateret 29.02.2024