Ensomhed er et udbredt problem blandt ældre over 65 år. Det er et stort problem både for den enkelte og for samfundet. Sammen kæmper vi mod ensomheden og tabuerne om den.

Ensomhed

50.000 ældre føler sig ensomme - bryd tabuet sammen med os

Danmark spiser sammen 2019

Kom og vær med, når vi sætter fokus på ensomhed og fællesskab sammen med i Folkebevægelsen mod Ensomhed, når vi holder Danmark Spiser Sammen.

 Mere end 50.000 personer over 65 år føler sig ensomme i hverdagen.

Fællesskaber og samvær med andre er et værn mod ensomhed. Derfor har vi skabt den landsdækkende begivenhed Danmark Spiser Sammen, hvor vi skaber små og store fællesskaber mellem mennesker gennem måltidet. 

Her vil vi have alle til at gøre en ekstra indsats for at række ud og invitere andre ind i fællesskabet - eller tage en med ind i et fællesskab.

Du kan også være med. For ingen skal føle sig ensomme.

Læs også: Inviter din nabo indenfor

Spis sammen hele året

Danmark Spiser Sammen består af hundredvis af spisearrangementer over hele landet. Små og store. Private og åbne. 

Til Danmark Spiser Sammen er det vigtige, at vi husker, at inviterer nye medlemmer med, og dem som ellers spiser alene, eller som vi normalt ikke ser til aktiviteter og arrangementer i løbet af året.

Selvom vi sætter særlig fokus på ensomhed i uge 17 og 45 med Danmark Spiser Sammen, så afholder vi masser af andre spis-sammen-arrangementer hele året i vores [Variabel:antal-lokalafdelinger]   lokalafdelinger resten af året.

Alle kan være med. Her er både store og små arrangementer, madklubber, søndagscafeer og meget mere.

Læs også: 5 gode råd om værtsskab 

Du kan også være med

Vi har holdt Danmark Spiser Sammen i Ældre Sagen siden 2016, og vi fortsætter.

For det at spise sammen i store og små fællesskaber gør en forskel for dem, som oplever følelsen af ensomhed, og er et værn mod ensomhed for andre. 

Du kan også være med. Du kan deltage i et arrangement, eller du kan selv invitere. 

Det kan være kaffe med naboer, fællesspisning i klubben med fokus på de nye medlemmer eller at invitere en gammel ven på mad.

Du behøver heller ikke at være med i Folkebevægelsen mod Ensomhed. Det er nok, at du har lyst til at gøre en indsats mod ensomhed og for fællesskabet.

Læs mere om Danmark Spiser Sammen

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil høre mere om "Danmark Spiser Sammen" eller vores samarbejde med "Folkebevægelsen mod Ensomhed", så kontakt Karen Skou ksk@aeldresagen.dk eller vores pressetelefon på 3396 8790.

Læs mere om Folkebevægelsen mod ensomhed

 

Ingen ældre skal føle sig ensomme

50.000 over 65 år har ensomhed tæt inde på livet i deres hverdag. 
Ingen bør føle sig uønsket alene i vores samfund. - Derfor bekæmper vi ensomhed.

Læs hele mærkesagen om ensomhed

Sidst opdateret 31.07.2019