Sikkerhed på nettet

Din digitale sikkerhed

Sådan vælger du den sikreste betalingsform

Når du handler på internettet, er det en god idé at overveje hvilken betalingsform, der er den mest sikre.

Betalingskort er sikrest
Et internationalt betalings- eller kreditkort, hvor du indtaster kortnummer og udløbsdato, er normalt den sikreste betalingsform.

Når du betaler med denne metode, kan banken tilbageføre pengene, hvis varen ikke dukker op, eller der er blevet trukket et for stort beløb på din konto. Du skal kontakte banken, så snart du er blevet bekendt med fejlen. Før du kontakter banken, skal du dog forsøge at kontakte netbutikken, der har lavet fejlen.

Er varen ikke dukket op?

På den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag, kan du læse mere om dine muligheder for at få tilbageført pengene af banken, hvis varen ikke dukker op, eller du får leveret en forkert vare.

Læs mere om dine muligheder på forbrug.dk

Sikker betaling til udlandet
PayPal er også en sikker løsning. Når du betaler med dit kreditkort til PayPal, vil den internetbutik, du handler med, ikke få adgang til dine kreditkortoplysninger. De vil kun få pengene. Når du betaler via PayPal, gælder i øvrigt de samme regler som ved betaling med betalingskort.

Når du skal overføre penge til en sælger i udlandet, bør du lade banken tage sig af det. Der findes en række firmaer, der tilbyder at overføre penge, men du bør ikke benytte disse firmaer i forbindelse med internethandel, hvor du ikke kender sælgeren. Når du benytter disse firmaer, har du ikke samme rettigheder, som ved brug af banken.

Læs også: Sådan tjekker du sikker betaling

Få flere gode råd til sikkerhed på nettet 


Kilde: Sikkerdigital.dk (Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen) 

Sidst opdateret 02.09.2019