Få gode råd hos Ældre Sagen om sikkerhed på nettet

sikkerhed på nettet

Din digitale sikkerhed

Juster målretning af annoncer og indhold

Facebook laver en profil af dig, som de baserer på, hvad de ved om dig. Det er den profil, som styrer, hvilke annoncer, politiske budskaber eller hvilket indhold, du ser i dit feed. Jo flere oplysninger de har om dig, jo lettere kan de skræddersy, hvad du får vist.

Hvordan får Facebook information om mig?

Facebook samler både oplysninger fra din aktivitet på Facebook og fra andre parter, der samarbejder med Facebook. Det gælder for eksempel Instagram, der er ejet af Facebook, men det kan også være tjenester, hvor du benytter dit Facebook-login. 

Facebook indsamler desuden oplysninger om din internetadfærd ved at placere cookies på din computer. En cookie er en fil, der blandt andet registrerer, hvad du foretager dig på en hjemmeside.

Juster, hvilke annoncer du får
Hvis du ønsker at styre målretningen af annoncer og budskaber bedre, kan du justere dine annoncepræferencer på Facebook. Det gør du sådan her:

  • Gå ind på din Facebook-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne og vælg “Indstillinger”.
  • Klik på “Annoncer" i venstre side.
  • Under “Dine interesser" kan du klikke i højre hjørne af billederne. På den måde fjerner du de interesser, som Facebook har samlet sammen om dig.
  • Under “Annoncører, du har interageret med” kan du også klikke i højre hjørne af billederne for at fjerne annoncører. På den måde minimerer du udveksling af oplysninger mellem Facebook og andre parter.
  • Under “Annonceindstillinger” kan du vælge, om du vil tillade, at Facebook og andre parter udveksler oplysninger om dig.
  • Under “Dine oplysninger” kan du vælge, om Facebook må bruge oplysninger om for eksempel din civilstand og din uddannelse til at målrette annoncer.

Læs også: Få overblik over, hvad Facebook ved om dig 

Få flere gode råd til sikkerhed på nettet 


Kilde: Sikkerdigital.dk (Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen) 

Sidst opdateret 20.06.2019