Sikkerhed på nettet

Din digitale sikkerhed

Beskyt dine enheder mod virus

Virus er en samlet betegnelse for en række skadelige programmer, der kan skade din computer eller de data, du har på den. Det kunne være billeder eller vigtige dokumenter.

Hvis du får en virus på din computer, kan du risikere, at du, uden at vide det, giver adgang til de data, der ligger på din computer. Du får typisk en virus ved at åbne en mail, der ser troværdig ud, men kommer fra en it-kriminel.

Sørg for at have et antivirusprogram
Du beskytter dig bedst ved at have et antivirusprogram. Når du beskytter dig, er dine data sikrede, hvis du kommer i berøring med en virus.

Der findes flere antivirusprogrammer. De kan være både dyre og billige. Nogle er endda gratis. De gratis programmer har ikke helt samme service- og beskyttelsesniveau som dem, du betaler for. For eksempel er der sjældent nogen, du kan kontakte, hvis en virus skulle få adgang til dig.

Tre tips til antivirusprogrammer:

  • Søg på internettet efter et antivirusprogram, der passer til dine behov. Du kan for eksempel lede efter antivirusprogrammer, der er gode i test, ved at skrive ”antivirus bedst i test”.
  • Sørg for, at dit antivirusprogram bliver opdateret jævnligt.
  • Når dit antivirusprogram vil scanne din computer eller installere opdateringer, skal du sørge for at gøre det hurtigst muligt. 

Læs også: Opdater dine programmer

Få flere gode råd til sikkerhed på nettet 


Kilde: Sikkerdigital.dk (Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen) 

Sidst opdateret 02.09.2019