Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Sikkerhed på nettet

Pas godt på dine oplysninger

De her falske mails og sms’er er i omløb lige nu

Med ”Mit digitale forsvar” er du ét skridt foran svindlerne på nettet. Se de aktuelle svindelmails og bliv dygtig til at spotte forsøg på svindel, så snart de havner i din indbakke.

Hvordan bruger jeg ”Mit digitale selvforsvar”?

I boksen nederst på siden kan du se, hvordan falske sms’er og mails, der er i omløb, ser ud lige nu. Svindlerne ændrer ofte taktik, derfor er det vigtigt at vide, hvordan svindelmails ser ud i øjeblikket.

Du kan bruge ”Mit digitale selvforsvar” på nettet – se boksen nederst på siden. Du kan også downloade "Mit digitale selvforsvar som app til din telefon.

Få besked om svindel inden du selv bliver udsat

Downloader du ”Mit digitale selvforsvar” som app, vil du kunne modtage notifikationer, når der kommer nye advarsler om svindel i appen. På den måde kan du være på forkant, så du kender svindelmailene, allerede inden de lander i din indbakke eller på din telefon.

Du kan også have det som en fast rutine at tjekke ”Mit digitale selvforsvar”  i boksen nederst på siden her et par gange om ugen i stedet for at have tjenesten installeret som en app på din telefon, hvis det passer dig bedre. Du kan gemme siden under foretrukne, så du hurtigt kan finde den igen.

Hvor kommer advarslerne fra?

Det er myndigheder, virksomheder og NGO’er, som indrapporterer svindlen, hvorefter der bliver sendt en advarsel ud gennem ”Mit digitale selvforsvar”.

Hvem står bag ”Mit digitale selvforsvar”?

Mit digitale selvforsvar er udviklet i foråret 2017 af Forbrugerrådet Tænk, Det kriminalpræventive Råd og TrygFonden. I dag driver og udvikler Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden tjenesten.Kilde: Sikkerdigital.dk (Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen)
 

Sidst opdateret 26.04.2024