Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Digital kontakt til det offentlige

MitID, digital post og digital selvbetjening

Guide: Sådan bruger du MitID kodeviser

MitID kodeviser er en lille elektronisk maskine, som du kan bruge til de samme ting som NemID. Læs hvordan herunder.

MitID kodeviser er en lille elektronisk maskine, som du kan bruge til at logge sikkert på netbank og på hjemmesider som fx skat.dk og borger.dk, hvor du modtager digital post fra det offentlige. MitID bruges til de samme ting som NemID tidligere blev brugt til.

Læs også: Det skal du vide om det nye MitID

Kodevisere har erstattet papkortet

Det er ikke længere muligt at bruge NemID nøglekortet i pap, efter MitID har erstattet NemID. Du skal i stedet bruge MitID appen på smartphone eller MitID kodeviser eller -oplæser.

Du kan bruge MitID kodeviseren på samme måde, som du måske har brugt nøglekortet i pap. Kodeviseren er en lille, elektronisk maskine, som du kan have hængende i en nøglering.

null

Sådan godkender du med MitID kodeviser

Når du skal logge på fx din netbank og e-Boks eller godkende en overførsel med MitID, viser kodeviseren en engangskode. Koden skal du indtaste, når du godkender med MitID.

1) Når du benytter en hjemmeside, hvor du skal logge på eller godkende med MitID, starter du med at indtaste dit bruger-id. Du opretter dit bruger-id, første gang du bruger MitID. Herefter bruger du det samme bruger-id, hver gang du skal bruge MitID. Du vælger selv dit bruger-id, men det kan ikke være dit CPR-nummer, som det måske har været med NemID.

2) Når du har indtastet dit bruger-id, bliver du bedt om at indtaste en 6-cifret engangskode. Den 6-cifrede engangskode får du ved at bruge MitID kodeviseren. 

3) Tryk på knappen på din MitID kodeviser. Skærmen tænder og viser en 6-cifret kode. Indtast koden fra kodeviseren på hjemmesiden og klik på knappen 'FORTSÆT'.

4) Når du har indtastet bruger-id og den 6-cifrede engangskode, bliver du bedt om at indtaste din adgangskode. Du vælger selv din adgangskode, samtidig med du opretter dit bruger-id.

Læs mere om MitID kodeviseren på www.mitid.dk

MitID kodeviser bestilling

Du kan bestille en kodeviser på MitID.dk. Du kan også hente den hos borgerservice.

Bestil MitID kodeviser på mitid.dk

MitID leveringstid

Du modtager kodeviseren med posten. Der kan gå op til 15 dage, før du modtager dem, fra du har bestilt. 

MitID pris

De første tre kodevisere, du bestiller, er gratis. Du kan kun have én kodeviser ad gangen. Du kan bestille en ny kodeviser, hvis du mister den, eller din kodeviser går i stykker. 

MitID aktivering

Din MitID kodeviser bliver først aktiveret, når du tager den i brug.

Hvis du ser dårligt

Du kan med fordel bestille det, der hedder en MitID kodeoplæser, hvis du ser dårligt. Kodeoplæseren fungerer på samme måde som kodeviseren, men den har en større skærm og kan læse koden op for dig.

Du kan tilslutte høretelefoner til kodeoplæseren for at undgå, at andre skal høre koden.

Se videoguide til at bruge MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser

Læs mere om MitID kodeoplæser på www.mitid.dk

Har du brug for it-hjælp?

Har du problemer med MitID eller digital post? Der er hjælp at hente, hvis du har spørgsmål om din computer eller tablet. Ældre Sagens It-kyndige frivillige rundt om i landet sidder klar til at hjælpe og give dig gode råd om it.

Få hjælp til at løse dine it-problemer

Sidst opdateret 14.02.2024