Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Kost

Kost, krop og alder

Få 3 enkle råd til bedre madvaner

Bente Klarlund, som til dagligt leder Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet, giver dig sit tip til 3 gode madvaner.

Man behøver ikke være fanatisk for at leve sundt. Det kan tværtimod blive uhensigtsmæssigt, hvis man i sin iver efter at være sund kun spiser broccoli og gojibær.

Kroppen har brug for varieret kost, men mad i moderate mængder.

Spar kosttilskuddene

Og så kan du fint spare dig selv for at købe dyre kosttilskud. Er du sund og rask, er kosttilskud slet ikke nødvendige for dig, og kroppen vil automatisk udskille dem.

Lægens 3 gode madvaner

Bente Klarlund giver tre råd om kosten, der kan modvirke alderdommens gener:

  1. Spis varieret, ikke for meget, og dyrk regelmæssig motion. Så skal du vælge at følge bare ét kostråd, så vælg dette. En god måde at sikre, at du får spist varieret er at sørge for, at indkøbskurven altid indeholder fødevarer i forskellige farver. Er der eksempelvis både noget grønt, noget brunt, noget rødt og noget hvidt, så er du godt med.
  2. Der er for meget fokus på, hvad vi spiser - og for lidt fokus på, hvor meget vi spiser. Der er nemlig ikke noget, der er usundt eller sundt i sig selv. Det handler i stedet om, hvilke mængder vi indtager.
  3. En sund kost handler ikke kun om næringsstoffer, men også om, hvordan du indtager den. Nærvær og socialt samvær er vigtigt, og du gør ofte mere ud af maden, hvis du har inviteret folk forbi. Det er vigtigt for både den fysiske og mentale sundhed.

Spis sammen

Vær med til at spise sammen med andre. Ældre Sagens lokalafdelinger har en masse mad-arrangementer. Lige fra fælles madlavning til det, vi kalder spisevenner.

Læs mere om Ældre Sagens mad- og spisearrangementer

Læs også: Bliv klog på din vægt


Kilde: SundhedsTV


""

Støt sagen og få adgang til fordele

135 kr. for 6 måneder.

900.000 danskere ligesom dig er allerede medlem af Ældre Sagen. Mange betragter os som en slags fremtidssikring eller fagforening, hvis du snart skal på pension eller allerede er på pension. Vi kæmper for et Danmark, der er trygt for alle at være ældre i. Som medlem bakker du op om den gode sag, og du får:

– Rabat i [Variabel:antal-butikker] butikker

– Gratis juridisk rådgivning

– Artikler om pension, tilskud mm.

Sidst opdateret 15.12.2023