Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Pårørende

Få støtte og hjælp som pårørende

Vær med i Facebook-gruppen for pårørende

Del viden og stil spørgsmål til andre pårørende I Ældre Sagens Facebook-gruppe for pårørende. Det er gratis og uforpligtende at være med i gruppen.

Det er Ældre Sagens mærkesag at støtte pårørende, der hjælper ældre, syge eller svækket familiemedlemmer eller venner med pasning, praktiske opgaver og lignende — fordi vi ved, det kan være en krævende opgave.

I Facebook-gruppen "Netværk for alle os, der er pårørende" kan du, som er tæt på en ældre, dele viden og erfaringer med andre — pårørende til pårørende.

Facebook-gruppen er altid åben

Som medlem af Facebook-gruppen er der altid mulighed for at dele tanker, dilemmaer og stille spørgsmål til andre pårørende — alle døgnets timer — præcis, når du har tid. 

Du kan være med, når du sidder i din sofa om aftenen eller tager en pause i løbet af en travl arbejdsdag.

Dine venner ser ikke med

Facebook-gruppen er en lukket Facebook-gruppe. Det betyder, at det kun er gruppemedlemmerne, der kan se, hvad du skriver.

Du kan derfor frit fortælle om din personlige situation, uden at private venner eller familie kan se med.

Fællesskab på tværs af diagnoser

Der er mange forskellige medlemmer i Facebook-gruppen. Der er fx ægtefæller eller søskende til mennesker med en demenssygdom, voksne børn til forældre, der nu bor på plejehjem eller naboer til ældre, der ikke har andre i netværket.

Selvom relationerne er forskellige, er det fælles for alle gruppemedlemmer, at de byder ind med gode råd, hvis de kan hjælpe en anden pårørende.

Få hjælp af Ældre Sagen

I Facebook-gruppen kan Ældre Sagens rådgivere byde ind med gode råd. Rådgiverne yder ikke personlig rådgivning i gruppen. 

Sådan bliver du medlem

For at blive medlem i Facebook-gruppen, skal du ansøge om medlemskab. Når du har sendt en anmodning, vil du blive godkendt hurtigst muligt. Typisk den samme dag. 

Facebook-gruppen er et sted, hvor pårørende skal kunne tale frit. Ældre Sagen afviser derfor anmodninger fra journalister og lignende.

Sikker adfærd på internettet

Vi anbefaler, at du som medlem ikke deler personfølsomme oplysninger i Facebook-gruppen. Eller andre steder på internettet.

Personfølsomme oplysninger er fx: CPR-nummer, adresse, telefonnummer og navn på ens nærtstående. Det kan også være personfølsomt at nævne sygdomshistorik i forbindelse med navn eller bosted.


Mød andre pårørende

Netværk for alle os, der er pårørende

I Facebook-gruppen "Netværk for alle os, der er pårørende" kan du, som er tæt på en, der har brug for hjælp, dele viden og erfaringer med andre — pårørende til pårørende. Gruppen er lukket, og Ældre Sagen monitorerer den og sørger for at holde den gode tone.

Sidst opdateret 08.04.2024