Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ensomhed

Op mod 100.000 ældre føler sig ensomme – find et fællesskab hos os

Kom med til Danmark Spiser Sammen

Kom og find din plads ved bordet, når vi holder 'Danmark Spiser Sammen' i uge 17 og 45. Over hele landet kan du finde nogle at spise sammen med i Ældre Sagens lokalafdelinger.

I uge 17 og 45 holder Ældre Sagens lokalafdelinger ’Danmark Spiser Sammen’ sammen med Folkebevægelsen mod Ensomhed.

Her kan du komme med til en fællesspisning, hvor du kan møde andre til godt samvær og et måltid mad.

Find en fællesspisning

Klik på Danmarkskortet og find en fællesspisning i en af Ældre Sagens lokalafdelinger i nærheden af dig. 
 

Du kan også finde flere spisearrangementer på www.danmarkspisersammen.dk, hvis du vil finde en fællesspisning uden for en af vores lokalafdelinger.

Find et arrangement til Danmark Spiser Sammen

Spis med alene og sammen med andre

Du kan komme alene til alle arrangementerne. Til nogle fællesspisninger må du gerne tage fx din ægtefælle, en nabo eller en ven med. Og til Danmark Spiser Sammen har vi også arrangementer, som er forbeholdt enlige.

Du kan også deltage i 'Danmark Spiser Sammen' ved at oprette din egen fællesspisning eller kaffe-mik og sætte det på Danmarkskortet.

Fællesspisning i din lokalafdeling

Hvis du gerne vil til en fællesspisning i din lokalafdeling, så kan du søge på Danmarkskortet.

Du kan også se på din lokalafdelings hjemmeside, om de er med i Danmark Spiser Sammen. Over halvdelen af Ældre Sagens lokalafdelinger har nemlig en eller flere fællesspisninger i uge 17 og uge 45.

Find din lokalafdeling

Gå-med-ven – få en at følges med

Er du enlig, og har du ikke modet til at møde op alene, eller synes du, det er svært at møde op, fordi der er mange mennesker?

Du kan få en hjælpende hånd, for mange af Ældre Sagens lokalafdelinger tilbyder det, vi kalder "Gå-med-ven". Det er en person, der kan gå med til aktiviteter eller ud på indkøb eller noget helt tredje.

Læs mere om gå-med-venner

 

Motion er sjovere i et fællesskab

Find et fællesskab

Tema: Ensomhed

Oplever du, at hverdagen, der før var fuld af liv, samvær og hygge, nu føles tom og stille, så bliv en del af fællesskabet i en af vores 215 lokalafdelinger.

Husk, at du ikke er alene, hvis du af og til føler dig ensom. Ensomhed er udbredt folk over 65 år. Faktisk føler over 100.000 ældre sig ensomme i hverdagen, og det tal er stigende.

Få gode råd til at finde nye fælleskaber, en besøgsven eller en at følges med. 

Sidst opdateret 03.07.2024