Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Godt i gang med it

Dit digitale liv

Sådan henter du en app

Du kan hente gode apps til din tablet eller smartphone. Her får du vejledning til, hvordan du downloader dine apps.

En app er et lille program, du kan bruge på din tablet eller din smartphone. Så kan du for eksempel se en vejrudsigt eller en tv-oversigt med et enkelt klik.

Hvilke apps skal du vælge?

Der findes apps om næsten alle emner, så det kan være svært at vælge. Nogle apps er gratis, mens andre koster penge. Det kan du altid se, før du henter den.

Du kan kigge på, hvem der har lavet appen. Er det for eksempel en organisation eller en virksomhed, du kender godt og stoler på? Har andre anbefalet appen til dig? Eller hvad siger andre brugere om den? Alle apps er markeret med stjerner, som viser, hvordan brugerne bedømmer den. Det kan give dig en idé om, hvor god appen er. Og så er det bedst, hvis du bruger en god wi-fi- eller mobildataforbindelse (3G/4G) på din enhed, når du henter dine apps. Så er du sikker på, at det sker uden afbrydelser.

Sådan henter du apps til AndroidBesøg Ældre Sagen på Instagram

Se, hvordan du opretter en Google Konto på www.google.com

Bruger du en tablet eller smartphone af typen Android, skal du bruge Google Play, når du henter apps. Det kræver, at du har en Google Konto.

 1. Klik på ikonet for ’Google Play’.
 2. Find den app, du vil hente. Du kan for eksempel søge efter ”vejrudsigt” eller kigge i de forskellige kategorier som ”Plays udvalgte” eller ”Nye udgivelser”.
 3. Klik på en app, og læs mere om den. Her kan du trykke på "Få flere oplysninger" og se, hvor meget plads den bruger på din telefon.
 4. Hvis du vil hente appen, klikker du på ’Installer’, hvis appen er gratis eller på appens pris, hvis appen koster penge.
 5. Du skal altid acceptere appens tilladelser, inden du laver den endelige installation. Hvis det er en betalingsapp, vælger du også betalingsmetode.
 6. Nu klikker du på ’Installer’, og appen bliver hentet. Du får besked på din smartphone eller tablet, når den er klar.
 7. Find din nye app på din smartphone eller tablet og klik på appen for at starte den.

Få hjælp til IT i din lokalafdeling 

Sådan henter du apps til iPhone og iPad

Har du en iPhone eller en iPad, skal du hente dine apps i App Store. Du skal have et Apple-id for at bruge App Store.

 1. Klik på ikonet for App Store.
 2. Find den app, du vil hente. Du kan for eksempel søge efter ”vejrudsigt” eller kigge i de forskellige kategorier som ”Udvalgte” eller ”Toplister”.
 3. Når du har fundet en app, du vil installere, trykker du på "Hent", hvis appen er gratis eller på appens pris, hvis appen koster penge. Tryk herefter på "Installer", hvor du også skal acceptere betingelserne for appen.
 4. Du skal nu indtaste kodeordet til dit Apple-id
 5. Tryk på "Ok", så bliver din app installeret.
 6. Tryk på ”Åbn” for at starte appen.

Husk at opdatere

Dine apps fungerer bedst, når du har de nyeste versioner. Der kommer med jævne mellemrum opdateringer til de apps, som du har hentet. Det kan være nye funktioner eller forbedring af appen. Som regel får du besked om, at du kan opdatere appen. Du kan også kigge i App Store eller Google Play under ’Opdateringer’ og se, om der er opdateringer.

Læs også: Sikkerhed på nettet

Besøg Ældre Sagen på Instagram

 

Sidst opdateret 18.12.2023