Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Godt i gang med it

Dit digitale liv

Sådan gemmer du dine plastikkort på mobilen

Du kan nemt omdanne dine plastikkort til digitale kort og have dem liggende på mobilen. Så fylder de ikke så meget, og du har altid dine kort ved hånden.

De fleste af os har efterhånden en god samling plastikkort, som vi skal holde styr på. Du har måske indtil flere rabat- og kundekort – og måske et medlemskort til Ældre Sagen. Derudover har du dit sundhedskort og måske også et kørekort.

Plastikkort i tegnebogen, eller i coveret til mobiltelefonen, fylder, og de risikerer at blive slidte og at revne med tiden.

Overfør plastikkortene til din smartphone

Der er efterhånden kommet rigtig mange digitale alternativer til de fleste plastikkort. Så er du træt at holde styr på kortene, kan du nemt overføre de fleste af dem til din smartphone

På den måde sparer du plads, og du slipper for at bakse med et revnet kort, der er svært at scanne.

Bedst af alt er du sikker på at have dit kort ved hånden, når du skal bruge det, for de fleste af os har altid mobilen med os.

Sundhedskortet

Det gule sundhedskort, også kendt som sygesikringskortet, har fulgt dig i mange år.

Det findes også i en digital version, som du nemt kan lægge i din mobil.

For at få sundhedskortet lagt ind på din smartphone skal du hente en app, så behøver du ikke længere at have plastikkortet med, når du fx skal til lægen. For kortet på mobilen kan scannes på samme måde som det fysiske kort.

Hent sundhedskort-appen i Google Play 

Hent sundhedskort-appen i App Store

Kørekortet

Måske husker du kørekortet fra dengang, det var større end nu og lavet af lamineret pap. Siden er det blevet til et mindre, og mere håndterbart, plastikkort.

Nu er kørekortet blevet endnu lettere at have med, for du kan lægge det i din mobiltelefon.

Det smarte ved at have kørekortet på mobilen er, at du aldrig kommer til at glemme det – hvis du altså har din mobiltelefon med dig.

Og hvis du fx skal i træningscenteret eller til en aktivitet, hvor det er upraktisk at have tegnebogen med i lommen, er det rart at have kørekortet liggende på mobiltelefonen.

Hent kørekort-appen i Google Play

Hent kørekort-appen i App Store

Alle de andre plastikkort

Du har måske flere loyalitets-kort fra forskellige foreninger eller butikker. Mange af dem kan du også slippe for.

De fleste foreninger og butikskæder har en app, hvor medlemskortet er indbygget.

Fx har Ældre Sagen en app, der viser de nyeste medlemstilbud i nærheden af dig, og som indeholder medlemskortet, du kan vise, når du skal have rabat et sted.

Læs om Ældre Sagens app

Har du et medlemskort til en forlystelse. fx Tivoli eller Zoologisk Have, kan du også hente en app, der indeholder medlemskortet.

Gør selv dine kort digitale

Vil du gøre alle dine plastikkort digitale, og samle dem ét sted, også de kort, der ikke har en app. findes der flere måder, du kan gøre det.

e-Boks tilbyder en service, "Mine Kundekort", hvor du kan gemme dine medlemskort eller gavekort.

Læs om e-Boks "Mine Kundekort" på www.e-boks.dk

Besøg Ældre Sagen på FacebookHar du en iPhone, kan du benytte appen "Wallet" til at gemme loyalitetskort, boardingkort, filmbilletter m.m.

Wallet understøtter kun en håndfuld butikker, men du kan tilføje alle kort med en stregkode til appen, uanset om det er officielt støttet eller ej.

De fleste Android mobiltelefoner har også en tjeneste, der kan hjælpe dig med at gemme dine plastikkort digitalt.

På den måde har du gode muligheder for at gemme alle de plastikkort, der ikke har sin egen app, på din mobil.

Læs også: Sådan henter du en app

Smid ikke plastikkortene ud

Når du har omdannet et plastikkort til et digitalt kort, vil det være en god ide at tage plastikkortet med de første gange, du afprøver det digitale kort. Så slipper du for ærgrelsen, hvis der skulle opstå problemer med det digitale kort.

Når alle dine kort er digitale, så gem alligevel plastikkortene et sikkert sted. De er gode at have, hvis du fx skulle være uheldig at miste din mobiltelefon.

Få gode råd til sikkerhed på nettet

Sidst opdateret 08.01.2024