Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk

Godt i gang med it

Dit digitale liv

Guide: Kom på Facebook

Facebook åbner op for en masse sjove og spændende muligheder. Har du lyst til at komme på Facebook, så er denne trin-for-trin-guide noget for dig.

 

Facebook er Danmarks mest populære sociale netværk med over 4 millioner danske profiler, og 65 procent af os bruger Facebook dagligt. Det er gratis, sjovt og let at bruge, når du først er i gang.

Der er mange gode muligheder og oplevelser for dig at hente på Facebook. Du kan bruge siden til at holde kontakten med din familie og dine venner. Det kan også være et sted, hvor du kan dyrke dine interesser ved at melde dig ind i netværksgrupper.

Facebook er et godt sted til at følge med i foreninger og organisationers arbejde. Fx kan du følge Ældre Sagen eller de fleste lokalafdelinger på Facebook. Du kan også spille spil, deltage i quizzer og debattere på Facebook.

Læs artiklen: Hold den gode tone på Facebook og andre sociale medier

Sådan gør du 

  1. Start med at gå på Facebooks hjemmeside: www.facebook.com
  2. Udfyld formularen til at oprette din profil. Du skal skrive dit navn, e-mail eller dit telefonnummer, din fødselsdag og dit køn. Du skal også vælge et password.
  3. Klik på ”opret profil”
  4. Når du har oprettet din profil, skal du bekræfte din e-mail eller telefonnummer. Du får en e-mail eller en sms. Den skal du bruge til at bekræfte din konto. Kommer formularen ikke frem, når du går på Facebooks hjemmeside, så klik på ”opret profil”. Så kommer du til formularen.

Læs også: Lav et stærkt kodeord 

Få styr på dine privatindstillingerBesøg Ældre Sagen på Facebook

Du kan roligt dele oplevelser fra din egen og families hverdag på Facebook. Det er en god ide, at du tager stilling til, hvem du ønsker skal se dine opslag. Er det alle eller kun dine Facebook-venner?

Det kan du gøre ved at beskytte dit privatliv.

Læs også: Sådan justerer du hvem der kigger med 

Indstil din profil

  1. Klik på pilen øverst i højre hjørne
  2. Klik på ”Indstillinger”
  3. Klik på ”Privat”. Her vælger du, hvem der må se dine opslag og dine billeder.

Er din profil på engelsk, hedder de samme funktioner ”Settings” og ”privacy”. 

Læs også: Få overblik over, hvad Facebook ved om dig

Sidst opdateret 15.07.2022