Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Tips og tilbud til køkkenhaven

Så er det igen tid til at gøre de første forberedelser til din køkkenhave eller højbede. Hvad skal du dyrke af grøntsager i år?

Så er det igen tid til at gøre de første forberedelser til din køkkenhave, hvad skal du dyrke af grøntsager i år? Det altid sjovt at tænke nyt og undersøge, hvad der kommer af nye spændende frø som skal afprøves og på den her tid kribler det altid for at komme ud og komme i gang. 

Fuld fart på farverne

Prøv at tænke køkkenhaven sammen med, hvad der skal være på din tallerken over sommeren og efteråret. Dyrk noget nyt og spændende, som gør din tallerken interessant, når du serverer maden.

I dag findes der et hav af spændende grøntsager, og mange af dem er varianter, af alt det du kender i forvejen, men i nye farver og med en lidt anden smag.

Prøv fx

 • Røde gulerødder
 • Blå Congo kartofler
 • Bladbeder i flere farver
 • Rød salat
 • Blå Kålrabi
 • Hvide Jordbær

Disse er blot nogle få forslag, men der er mange andre afgrøder, du kan dyrke i din køkkenhave, afhængigt af dine præferencer og forholdene i din have. Det bedste er at vælge planter, du nyder at spise. I Løgbutikken prioriterer de bæredygtighed og økologi, der giver dig mulighed for at dyrke sunde og lækre grøntsager uden bekymringer om skadelige kemikalier.

I Løgbutikken tilbyder de et bredt udvalg af økologiske frø, hvor du som medlem af Ældre Sagen får 10% rabat på ikke nedsatte varer og 5% rabat på nedsatte varer.

Dyrker du direkte i jorden eller måske i højbed

 • Højbede har virkelig mange fordele! De er ikke kun praktiske og nemme at håndtere, men de har også en række andre fordele, der gør dem til en attraktiv mulighed for haveentusiaster:
 • Bedre dræning: Højbede tillader bedre dræning af vand end traditionelle bede, hvilket er særligt vigtigt for planter, der ikke trives i vandstagnerende jord.
 • Mindre ukrudt: Højbede har mindre ukrudt sammenlignet med traditionelle bede på grund af den forbedrede jordkvalitet og den forhøjede placering.
 • Bedre adgang: Fordi højbede er hævet fra jorden, er det lettere at komme til planterne, hvilket gør det mere behageligt at plante, pleje og høste.
 • Opvarmning af jorden: Højbede opvarmes tidligere om foråret og forbliver varme længere om efteråret, hvilket forlænger vækstsæsonen og tillader dyrkning af planter, der kræver varmere temperaturer.
 • Æstetisk appel: Ud over deres funktionalitet tilføjer højbede også en vis æstetisk appel til haven og kan være en dekorativ funktion i landskabet.
 • Pladsbesparende: Højbede er velegnede til havearealer, hvor pladsen er trang, da de tillader dyrkning af en række afgrøder på et lille areal.

Uanset om man vælger at købe eller bygge højbede, er der virkelig mange fordele at hente ved at inkorporere dem i sin haveplanlægning.

Som medlem af Ældre Sagen får du rabat hos Zinkbakken.dk, der har et bredt udvalg af højbede. Her finder du også mange andre produkter til haven og drivhuset. Se tilbuddet fra Zinkbakken her

For at gøre brug af de gode tilbud skal du være medlem af Ældre Sagen. Er du ikke allerede medlems så meld dig ind her og få rabat

Læs også om planter og træer til haven

Flisepest og alger på terrassen læs mere her

Sidst opdateret 05.04.2024