Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Inspiration til haven

Foråret er kommet, livet og farverne er ved at vende tilbage i vores haver. En af de bedste tider på året er der, hvor haven begynder at spire og blomstre igen, og man både kan yde og nyde i sit uderum.

Grøn plæne på den forkerte måde? 

Kender du det, at man står og ser ud over haven, glæder sig til at komme i gang, men mister modet med alt det mos, der er kommet i plænen hen over vinteren.

Man ved godt, at der ikke er nogen vej udenom – ærmerne skal rulles op - og man skal i gang. Det kan naturligvis løses på flere måder, enten ved at rive plænen selv, eller ved at købe eller leje en vertikalskære til det hårde arbejde, så er det nemt at rive mosset væk efterfølgende.

Når du har været efter mosset, kan du med fordel efterså lidt. Det gør du bedst i april og maj, det er vigtigt at jorden er tilpas lun, så græsset får de bedste vækstbetingelser.

Du finder alt det du skal bruge af maskiner, topdressing og nye græsfrø hos BAUHAUS, hvor du også kan leje en vertikalskærer og få 6% rabat.

Eller du kan få en professionel ud til at hjælpe dig fra Nanostone, der sørger for alt det hårde arbejde, så du blot kan læne dig tilbage og nyde resultatet, når græsset atter har fået fat.

Forberedelse er nøglen til en smuk have

Start med at rydde op i haven. Fjern visne planter og blade for at give plads til ny vækst. Tjek haveværktøjet, så alt er klar til brug. Godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt.

  • Jordforbedring: Berig jorden med kompost eller organisk materiale for at sikre, at dine nye planter får den bedste start. Sund jord er fundamentet for en sund have.
  • Planlægning: Tænk over, hvordan du ønsker, din have skal se ud. Ønsker du et farverigt blomsterbed, en frodig køkkenhave, eller måske en blanding? Kun fantasien sætter grænser.
  • Tidlig beskæring: Fjern døde eller skadede grene for at fremme sund vækst og form. Generelt er foråret ikke den bedste årstid til beskæring, men det er altid bedre med et rent snit fremfor en knækket eller flosset gren.

Så Blomsterfrø og få de smukkeste bede

  • Et Hav af Farver: Så blomsterfrø i haven og du kan nyde den farvestrålende skønhed både udendørs og indenfor i form af flotte buketter. Samtidig tiltrækker blomsterne bier og sommerfugle og bidrager til biodiversiteten.
  • Talrige muligheder: Hos PlanteCenter Fyn tilbyder de et bredt udvalg af frø, både blomsterfrøblandinger med deres mangfoldighed af smukke, blandede blomster, og pakker med specifikke frø, f.eks. strålende solsikker, blå kornblomster eller den farvestrålende “superfood” Quinoa.
  • Til Glæde og Gavn: Ud over at forskønne din have, spiller blomsterne en vigtig rolle i at understøtte det lokale dyreliv og økosystem. De hjælper med at tiltrække bestøvere, hvilket er essentielt for en sund og blomstrende have.

Plant Bærbuske og frugttræer

Sundhed og nydelse: Bærbuske  og frugttræer er ikke blot en fryd for øjet, men tilbyder også lækre frugter til dit køkken. Fra saftige solbær til syrlige ribs til søde hindbær, bær er fulde af antioxidanter og vitaminer. De er perfekte til marmelade, desserter, eller blot til at nyde friske fra busken.

Æbler og pære er det skønneste fra august og langt ind i vintermånederne og er dejlige til masser af retter i både salater,  til chutney, kompot til pandekagerne og meget andet. 

  • Fremmer havens Sundhed: At integrere flerårige buske i din have forbedrer jordens sundhed og biodiversiteten. Bærbuskene hjælper de underjordiske mykorrhizasvampe med at etablere sig, og svampene vil så til gengæld hjælpe havens buske med at optage vand og næringsstoffer.
  • Gode for biodiversiteten: Ligesom blomsterne i et bed, tiltrækker bærbuskene- og frugttræernes blomster også bestøver til haven, hvilket gavner alle havens planter. Derudover kan buskenes tætte løv tilbyde beskyttelse og levesteder for forskellige smådyr og fugle, hvilket igen fremmer biodiversiteten i haven.

Foråret en fantastisk mulighed for at gøre din have til et vidunderligt uderum, hvor du kan nyde naturens skønhed. Find tilbud nederst på siden, der kan hjælpe dig til få en smuk have hele året.

Som medlemmer af Ældre Sagen får du  12% rabat på alle varer hos PlanteCenter Fyn, så måske dette forår er det helt rigtige tidspunkt til at forny og forskønne din have. Lad dem guide dig gennem nogle enkelte skridt og ideer til, hvordan du kan komme godt i gang i haven.
Se tilbuddet fra PlanteCenter Fyn her

For at gøre brug af vores tilbud skal du være medlem af Ældre Sagen. Er du ikke allerede medlem så meld dig ind og få rabat her

Bliv også inspireret til hvad, der skal være i køkkenhaven

Flisepest og alger - bliv klar på terrassen

Sidst opdateret 05.04.2024