Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk

Bjarne Hastrup: Svagt finanslovsforslag for 2022

Der er behov for konkrete initiativer, der kan forbedre ældreplejen, mener Ældre Sagens administrerende direktør.
31.08.2021

Regeringen ser bort fra de mange danskere, der får hjemmehjælp og dem, som bor på plejehjem i sit forslag til finansloven for 2022.

Statsminister Mette Frederiksen berørte ellers vigtigheden af et forøget fokus på ældreområdet i Danmark under regeringskonferencen ’Fremtidens Danmark’, der blev afholdt i Fredericia tirsdag i sidste uge. Her ytrede hun behov for en mere værdig ældrepleje.

Derfor er det meget skuffende med et finanslovsudspil, der blot seks dage senere, ikke har større ambitioner for ældreområdet, mener Ældre Sagens administrerende direktør, Bjarne Hastrup.

- Vi må og skal have fokus på en værdig ældrepleje i Danmark. Derfor er regeringens finanslovsudspil skuffende for Ældre Sagen og de mange mennesker, der fortjener ordentlig og værdig behandling gennem hjemmehjælp og på plejehjem, siger Bjarne Hastrup.

Læs Ældre Sagens udspil til finanslov 2022

Det er blot et år siden, at TV2-dokumentaren ’Plejehjemmene bag facaden’ rullede over skærmen, hvor vi blev vidne til rystende forhold på danske plejehjem. Billeder, der stadig sidder på nethinden. Derfor er det akut med en politisk reaktion, mener Bjarne Hastrup.

- Hvis nogen tror, at Danmark har glemt, at der er tale om helt horrible forhold for landets ældre, så kan de godt tro om igen. Vi forventer, at både regeringen og samtlige partier i Folketinget står ved deres flotte ord og gode hensigter om at få værdigheden tilbage i ældreplejen. Det er ikke noget man kan snakke sig ud af, det kræver handling, og det kræver massive investeringer, siger Bjarne Hastrup.

Værdighed før økonomi

Ældre Sagens finanslovsforslag indeholder initiativer for over 3 mia. kr., der skal tage hul på løsningerne af bare nogle af de udfordringer, vi står overfor - både i ældreplejen, sundhedsvæsenet og på ensomhedsområdet.

Ældre Sagen lægger op til en nytænkning af ældreplejen. Det skal ske bl.a. gennem en milliard til bedre hygiejne i ældresektoren og 100 mio. til iværksættelse af en national ensomhedsstrategi, der skal være med til at bekæmpe den stigende ensomhed blandt ældre.

- Vi skal have modet til at tage den svære debat og træffe de rigtige beslutninger, der skal sikre en værdig ældrepleje i Danmark. Det fortjener danskerne – både de ældre og deres pårørende, siger Bjarne Hastrup.

Sidst opdateret 17.01.2023