Alle skal have en pensionsordning

Pension

Styrk pensionssystemet i Danmark

Sådan stiger pensionsalderen

Regeringen har droppet at hæve pensionsalderen mere end aftalt, men alligevel stiger pensionsalderen de kommende år. Forvirret? Så læs her

Selvom regeringen har droppet sit forslag om at hæve pensionsalderen mere end allerede aftalt, så stiger pensionsalderen stadig i takt med, at vi danskere lever længere.

Det skyldes, at det allerede er vedtaget, at pensionsalderen skal følge den gennemsnitlige levealder. Det aftalte politikerne på Christiansborg med velfærdsaftalen i 2006.

Her blev det besluttet, at folkepensionsalderen kan stige hvert femte år, så den følger med den gennemsnitlige levealder.

Det er den aftale, regeringen ønskede at strække endnu længere med det forslag, der nu er droppet, hvor pensionsalderen ellers skulle fremrykkes med yderligere et halvt år.

Så hvornår kan du gå på pension? Det kan du se her.

 

De gældende regler vedtaget af Folketinget i december 2015. Kilde: beskæftigelsesministeriet.

 Ikke behov for at hæve pensionsalderen

Det er ikke nødvendigt at hæve pensionsalderen mere, end det allerede er aftalt, mener Ældre Sagen.

- Ældre Sagen er helt enig med regeringen om, at det vil være godt, hvis flere kan arbejde længere, men vi mener, at det skal ske ad frivillighedens vej og ikke ved tvang. Desuden er det jo allerede aftalt, at pensionsalderen skal stige i takt med levealderen, så der er markante forhøjelser på vej, siger adm. direktør i Ældre Sagen Bjarne Hastrup.

Læs også: Pensionsalder skal ikke hæves yderligere

Et godt og langt arbejdsliv

Ældre Sagen arbejder for, at alle kan have et godt og langt arbejdsliv på et arbejdsmarked, hvor man kan blive så længe, man vil og kan, og hvor man kan trække sig tilbage med værdighed.

Læs mere

Sidst opdateret 23.05.2017