Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ældre Sagen retter kritik mod regeringen: Stil direkte krav til kommunerne

Ældre Sagen er bekymret for, at regeringen ikke vil stille et eneste krav til kommunerne i den nye ældrereform. Hvis det sker, er det mange års arbejde tabt på gulvet. Det er udmeldingen fra direktør Bjarne Hastrup i dag.
11.03.2024

– Vi er bekymrede for, at ældrereformen ender som en omgang varm luft. Der er nødt til at være nogen, der tør sige, at kejseren altså ikke har noget tøj på. Og det gør vi så nu, siger Bjarne Hastrup.

Forhandlingerne fortsætter 

Forhandlingerne om den nye ældrereform er i fuld gang, men alt tyder på, at regeringen ikke vil forpligte kommunerne til at overholde reformens indhold. Helt konkret betyder det, at det for eksempel kan blive valgfrit om den enkelte kommune vil indføre faste team og kontinuitet i plejen.

– Hvis I har lyst, så må I gerne, men hvis I ikke har lyst, så lader I da bare være. Hvis det ender med at være det, regeringen siger til kommunerne, er det simpelthen uambitiøst, mener Bjarne Hastrup.

Ros fra flere sider

Ros fra flere sider Der var ellers ros fra mange kanter da regeringen for nylig løftede sløret for ældrereformens indhold til stormøde i Fredericia. Mange af de fremmødte udtrykte enighed om, at regeringens fokus på helhedspleje, kontinuitet og tryghed var den rigtige vej at gå. 

Især tanken om, at ældre ikke længere skulle se frem til pleje på regneark, men i stedet ville få et fast team af kendte ansigter vakte begejstring blandt salens deltagere.

Men nu ser det altså ud til at regeringen vil gøre det frivilligt for kommunerne, hvorvidt de vil indføre forbedringerne eller lade være.

Læs mere om Ældre Sagens kritik på www.avisendanmark.dk

Sidst opdateret 03.05.2024