Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Digital kontakt til det offentlige

MitID, digital post og digital selvbetjening

Sådan virker MitID

MitID giver dig adgang til offentlige og mange private hjemmesider blandt andet din netbank. Du bruger det samme log-in, uanset om du vil betale regninger i din netbank, eller du fx skal flytte adresse.

Når du tager MitID i brug, kan du med fordel være opmærksom på fem gode råd, som du kan se i denne video:

Videoen vises ikke, da cookies er fravalgt. Klik her for at tilvælge marketingscookies

Sådan virker MitID

Dit MitID er beskyttet af en PIN-kode og en engangskode/QR-kode. Du kan bruge dit MitID fra alle computere, telefoner og tablets med netadgang.

Du skal have et brugernavn og en PIN-kode og vil ved hvert login også have brug for en engangskode, der også kan bestå af en QR-kode. Du kan logge på med MitID enten via en app, en kodeviser eller en kodeoplæser. Hvis du bruger MitID appen, kan du vælge at bruge fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse stedet for at indtaste PIN-kode.

Læs om MitID-appen på www.mitid.dk

Hvis du har en kodeviser, vil du ved at trykke på en lille knap på kodeviseren få vist den engangskode, du skal taste ind.

Læs mere om kodeviseren www.mitid.dk

Hvis du har en kodeoplæser, skal du trykke på en knap, og så vil den engangskode, du skal bruge blive læst højt for dig og blive vist på en større skærm.

Læs mere om kodeoplæseren www.mitid.dk

Kræver ingen installation på computer

MitID kræver ingen installation på din computer. Du kan derfor tage det med dig og logge ind via andre computere og telefoner med internetforbindelse. Det eneste, du skal bruge, er dit bruger-id, adgangskode og enten MitID appen eller en kodeviser/oplæser. Du kan derfor også let logge ind og se din digitale post eller andre ting, hvis du er ude at rejse.

Kan jeg bruge MitID på min tablet og smartphone?

Du kan logge ind med dit MitID på tablets og smartphones med MitID appen eller ved at gå ind på en internetbrowser. 

Læs mere om digital kontakt til det offentlige

Sidst opdateret 08.02.2024