Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk

Digital kontakt til det offentlige

Digital Post og selvbetjening

Guide: Sådan bruger du MitID kodeviser

MitID kodeviser er en lille elektronisk maskine, som du kan bruge som alternativ til nøglekortet i pap, der udgår sammen med NemID. Læs hvordan herunder.

Med NemID og MitID kan du logge sikkert på netbank og på hjemmesider som fx skat.dk, og borger.dk, hvor du modtager digital post fra det offentlige.

Senest den 30. oktober 2022 skal alle, der bruger NemID, have taget det nye MitID i brug. MitID bruges til de samme ting som NemID – men nøglekortet i pap udgår sammen med NemID.

Læs også: Det skal du vide om det nye MitID

Hvis du har brugt nøglekortet i pap

Det er ikke længere muligt at bruge nøglekortet i pap, når MitID erstatter NemID. Du kan i stedet bruge MitID appen eller MitID kodeviseren, hvis du har været vant til at bruge nøglekortet i pap.

Du kan bruge MitID kodeviseren på samme måde, som du har brugt nøglekortet i pap. Kodeviseren er en lille, elektronisk maskine, som du kan have hængende i en nøglering.

MitID kodelæser

Sådan godkender du med MitID kodeviser

Når du skal logge på fx din netbank og e-Boks eller godkende en overførsel med MitID, viser kodeviseren en engangskode. Koden skal du indtaste, når du godkender med MitID.

1) Når du benytter en hjemmeside, hvor du skal logge på eller godkende med MitID, starter du med at indtaste dit bruger-id. Du opretter dit bruger-id, første gang du bruger MitID. Herefter bruger du det samme bruger-id, hver gang du skal bruge MitID. Du vælger selv dit bruger-id, men det kan ikke være dit CPR-nummer, som det måske har været med NemID.

2) Når du har indtastet dit bruger-id, bliver du bedt om at indtaste din adgangskode. Du vælger selv din adgangskode, samtidig med du opretter dit bruger-id.

3) Når du har indtastet bruger-id og adgangskode korrekt, bliver du bedt om at indtaste en 6-cifret engangskode. Den 6-cifret engangskode får du ved at bruge MitID kodeviseren.

4) Tryk på knappen på din MitID kodeviser. Skærmen tænder og viser en 6-cifret kode. Indtast koden fra kodeviseren på hjemmesiden og klik på knappen 'BEKRÆFT'.

Læs mere om MitID kodeviseren på www.mitid.dk

MitID kodeviser bestilling

Du kan bestille en kodeviser, når du skifter til MitID. Du kan også bestille den på www.mitid.dk. Du kan også hente din kodeviser hos borgerservice.

Bestil MitID kodeviser på www.mitid.dk 

MitID kodeviser leveringstid

Du modtager kodeviseren med posten. Der kan gå op til 15 dage, før du modtager den, fra du har bestilt kodeviseren. 

MitID kodeviser pris

De første tre kodevisere, du bestiller, er gratis. Du kan kun have én kodeviser ad gangen. Du kan bestille en ny kodeviser, hvis du mister den, eller din kodeviser går i stykker. 

MitID kodeviser aktivering

Din MitID kodeviser bliver først aktiveret, når du tager den i brug.

Hvis du ser dårligt

Du kan med fordel bestille det, der hedder en MitID kodeoplæser, hvis du ser dårligt. Kodeoplæseren fungerer på samme måde som kodeviseren, men den har en større skærm og kan læse koden op for dig.

Du kan tilslutte høretelefoner til kodeoplæseren for at undgå, at andre skal høre koden.

Se videoguide til at bruge MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser

Læs mere om MitID kodeoplæser på www.mitid.dk

Har du brug for it-hjælp?

Har du problemer med MitID eller digital post? Der er hjælp at hente, hvis du har spørgsmål om din computer eller tablet. Ældre Sagens It-kyndige frivillige rundt om i landet sidder klar til at hjælpe og give dig gode råd om it.

Få hjælp til at løse dine it-problemer

Sidst opdateret 30.08.2022