Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Den sidste tid

Når døden og sorgen kommer tæt på

Sorg- og livsmodsgrupper

Vær med i en sorg- og livsmodsgruppe i Ældre Sagen. Det er grupper for dig, som har sorgen inde på livet.

Det er en stor sorg at miste en ægtefælle, nær ven eller måske et barn. Den efterfølgende ensomhed kan gøre livet endnu sværere. Det kan også være svært at finde mennesker i ens omgangskreds, som kan rumme den smerte, tabet og sorgen indebærer. Ligesom man ofte ikke vil belaste sine nærmeste med sin sorg.

Men du kan få hjælp og støtte til at bearbejde din sorg. Ældre Sagen har sorg- og livsmodsgrupper rundt omkring i landet, hvor du har mulighed for at dele din sorg med andre i samme situation.

Sorg- og livsmodsgrupperne arrangeres af frivillige i de lokale afdelinger. De har alle gennemgået et kursus, så de er klædt på til at hjælpe mennesker i sorg og har tavshedspligt.

Det varierer fra afdeling til afdeling, hvordan grupperne foregår. Nogle steder mødes gruppen en gang om ugen, andre steder hver 14. dag. Nogle mødes i en periode på tre måneder, andre steder i et halvt år. 

Sådan kommer du i en sorggruppe Det er gratis at deltage i en sorg- og livsmodsgruppe, og du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen. Kontakt en lokalafdeling i nærheden af dig, for at høre om der er en sorg- eller livsmodsgruppe, og hvordan det foregår.

Kontakt din lokalafdeling, hvis du vil med i en sorg- og livsmodsgruppe

 

Bliv frivillig

Ældre Sagen er Danmarks næststørste frivilligorganisation.
Vi er 20.000 frivillige over hele landet – og vi har brug for dig.
Sammen med os kan du gøre en forskel for et andet menneske. Du kan være frivillig på mange forskellige måder.

Læs også: Fem gode grunde til at blive frivillig

Bliv frivillig

Sidst opdateret 14.12.2023