Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Når du skifter bolig – få advokathjælp

Få rådgivning, både ved køb, overdragelse og salg af bolig. Få hjælp til papirarbejdet hos advokat Ulrik Grønborg, når du skifter bolig eller overdrager sommerhus til børnene.

Samarbejdspartner

Advokat Ulrik Grønborg

Rabat

800 kr. rabatten er fratrukket medlemsprisen.

Medlemspris

Fra 1.750 kr. afhængig af, hvilken ydelse du har behov for. Læs mere nedenfor om de forskellige ydelser og priser.

Find vej

Advokat Ulrik Grønborg

Ryesgade 31

8000 Århus C

Når boligen bliver for stor

Det er en stor beslutning at skifte bolig. Hvis det ikke er noget, du gør ofte, er der mange juridiske faldgruber, du skal være opmærksom på. 

Når du har besluttet dig for at flytte, er det en god idé at få kyndig advokathjælp til at gennemgå papirerne fra ejendomsmægleren. Det gælder uanset om du vil købe eller sælge bolig.

Også overdragelser til familiemedlemmer af eksempelvis sommerhuset kræver indsigt i de gældende regler på området, herunder reglerne om gaver og om særeje.

Advokaten rådgiver dig om, hvad du skal gøre, når du skifter bolig. Advokaten tager også hånd om arbejdet med tinglysning og kan udfærdige aftalen om overdragelse, hvis du ønsker det.

Eksempler på, hvad advokaten kan hjælpe dig med:

  1. overdrage din ejendom til din ægtefælle som en gave
  2. overdrage din ejendom til din ægtefælle i forbindelse med en skilsmisse
  3. overdrage dit sommerhus til dine børn
  4. Rådgivning, når du køber eller sælger din bolig
  5. Når du arver en ejendom: Tinglysning af skifteretsattest som adkomst

1. Vil du overdrage din ejendom til din ægtefælle som en gave?

Der kan være flere årsager til, at man ønsker, at ejendommen skal helt eller delvist over i ægtefællens navn. Det kan være fordi din ægtefælle ved en fejl ikke er med på skødet. Det kan også være fordi din ægtefælle skal på plejehjem. Advokaten kan stå for papirarbejdet og rådgive om de ting, du/I skal være opmærksom på.

Normalprisen er 5.250 kr. inkl. moms, men der gives 800 kr. i rabat til medlemmer af Ældre Sagen. Prisen er således 4.450 kr. inkl. moms.

Læs mere om gaveoverdragelse af ejendom til ægtefællen her

2. Skal I skilles og skal den ene af jer overtage boligen som eneejer?

Når man skal skilles, aftales det ofte, at den ene skal overtager den andens andel og blive tinglyst eneejer af huset. Der skal laves en særskilt overdragelsesaftale, som skal tinglyses digitalt med brug af NemID.

Normalprisen er 5.250 kr. inkl. moms, men der gives 800 kr. i rabat til medlemmer af Ældre Sagen. Prisen er således 4.450 kr. inkl. moms.

Læs mere om overdragelse af ejendom til ægtefællen ved skilsmisse her

3. Ønsker du at overdrage sommerhuset til dine børn på fordelagtige vilkår?

Som forælder kan du overdrage sommerhuset til børnene til en fair pris. Ofte aftales det, at betalingen ikke skal ske med det samme. I stedet laves et gældsbrev/lånedokument.

Normalprisen er 7.250 kr. inkl. moms, men der gives 800 kr. i rabat til medlemmer af Ældre Sagen. Prisen er således 6.450 kr. inkl. moms.

Læs mere om familiehandler og lån her

4. Rådgivning, når du køber eller sælger din bolig

Din advokat gennemgår alle de mange bilag, servitutter og købsaftalen.  Advokaten er på din side og sikrer, at der tages hånd om alt, herunder tinglysning. 

Normalprisen er 10.250 kr. inkl. moms, men der gives 800 kr. i rabat til medlemmer af Ældre Sagen. Prisen er således 9.450 kr. inkl. moms.

Læs mere om køb eller salg af bolig her

5. Sidder du i uskiftet bo: Tinglysning af skifteretsattest som adkomst

Er du blevet enke eller enkemand og sidder du i uskiftet bo, kan du få brug for at få tinglyst dit ejerskab til din bolig. Det er eksempelvis nødvendigt, hvis du skal optage lån i ejendommen, og ejendommen stod tinglyst i din afdøde ægtefælles navn. Advokaten sørger for at skifteretsattesten bliver tinglyst som din adkomst på ejendommen.

Normalprisen er 2.550 kr. inkl. moms, men der gives 800 kr. i rabat til medlemmer af Ældre Sagen. Prisen er således 1.750 kr. inkl. moms.

Læs mere om tinglysning af skifteretsattest som adkomst her

Find inspiration til slag af hus eller lejlighed her

Sådan får du tilbuddet

Indtast dit medlemsnummer i Ældre Sagen, og få adgang til tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer
Rabatkoder er personlige og må ikke deles med andre – heller ikke i rabat-apps.

Kontaktoplysninger

Telefon: 86 18 68 46
E-mail: ug@mittestamente.dk

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud