Arbejdsliv

Et godt og langt arbejdsliv

Drop fordomme om seniorer

Fordommene om seniorer skal bekæmpes, så man kan blive på arbejdsmarkedet, så længe man vil og kan.

I 2016 var mere end 128.000 personer over 65 år stadig på arbejdsmarkedet ifølge Danmarks Statistik.

Gruppen af personer over 65 år på arbejdsmarkedet vokser yderligere de kommende år. Dels fordi folkepensionsalderen løbende hæves, men også fordi flere vælger at arbejde længere.

Læs Fremtidsstudiet: Hver fjerde vil arbejde så længe som muligt

Fordomme skal bekæmpes

Ledigheden blandt 55+-årige er ikke højere end i arbejdsstyrken generelt. Til gengæld kan det være sværere for seniorer at få arbejde igen, når de er blevet ledige, bl.a. på grund af fordomme om "ældre medarbejdere".

Fordommene skal bekæmpes, så seniorer kan blive på arbejdsmarkedet, så længe de vil og kan – også efter efterløns- og folkepensionsalderen.

På den måde kan seniorers egne ønsker opfyldes, virksomhederne kan få erfarne medarbejdere, som er hurtige til at finde løsninger, og seniorerne kan fortsat bidrage til en stærk dansk økonomi.

Ældre Sagen opfordrer virksomheder til at se bort fra ansøgernes alder i rekrutteringsfasen, mens seniorer opfordres til at vedligeholde deres kvalifikationer, tilegne sig nye og være omstillingsparate, fordi forholdene på arbejdsmarkedet ændrer sig hurtigt.

Læs også: Svært at få arbejde igen

Offentlige arbejdspladser skal gå foran

Ældre Sagen mener, at de offentlige arbejdspladser må gå foran ved ansættelse, udvikling og anerkendelse af seniorer.

De bør være et forbillede for øvrige arbejdspladser i landet, og det skal derfor også være slut med, at seniorer er overrepræsenterede, når der sker afskedigelser i den offentlige sektor.

Et godt og langt arbejdsliv

Ældre Sagen arbejder for, at alle kan have et godt og langt arbejdsliv på et arbejdsmarked, hvor man kan blive så længe, man kan og vil, og hvor man kan trække sig tilbage med værdighed.
Se mærkesagen

Sidst opdateret 02.09.2019