Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk

Tillæg og tilskud

Offentlige tilskud og tillæg du kan søge

Lov om medielicens

1. januar 2019 trådte en ny lov om licens i kraft, og i 2022 vil medielicensen være udfaset. I stedet vil public service blive finansieret via skatten.

 

Medielicensen bliver – i en overgangsperiode på 3 år, der startede i 2019 – gradvist udfaset. I slutningen af 2022 er den fuldt udfaset, og public service i Danmark bliver herefter finansieret over skatten. 

Mediechecken erstatter gradvist den nedsatte medielicens frem mod nytår 2022. Det betyder, at der i 2022 både er mulighed for at få mediecheck og nedsat medielicens. Herefter vil det kun være muligt at få mediechecken.

Læs mere om ændringen af DR's medielicens

Pensionister får automatisk mediecheck

Du får automatisk en mediecheck sammen med din pension, hvis du er folkepensionist, eller førtidspensionist efter gamle regler, og du har en personlig tillægsprocent på 100.

Du skal ikke selv søge om den. Mediechecken bliver udbetalt til din NemKonto sammen med din folkepension sidst i januar. Boligstøtten bliver ikke sat ned, hvis du får mediecheck.

Læs mere om mediechecken hos www.borger.dk


Har du spørgsmål til mediechecken?

Er du i tvivl, hvad den nye medieaftale betyder for dig eller om du er berettiget til mediechecken, så kontakt Ældre Sagens rådgivning.

Kontakt Ældre Sagens rådgivning

Sidst opdateret 15.11.2022