Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Rejser

Få en sikker ferie

Tag på ferie alene – i fællesskab

Du kan sagtens tage på ferie alene og stadig få selskab på rejsen. Du behøver nemlig ikke en rejsepartner for at tage ud i verden og opleve nye byer, steder og kulturer.

Måske forbinder du det at rejse med familieferier eller ferie med en ægtefælle, kæreste eller en anden fast rejsepartner. Og så er tanken om at rejse alene måske ikke så oplagt. 

Men du kan sagtens tage ud at rejse, hvis du er alene. Og det er der flere og flere, der gør. 

Flere ældre rejser alene

Ferie alene med rabat hos Ældre SagenFaktisk stiger antallet af ældre, der rejser alene i disse år.

Derfor kommer der også flere og flere tilbud til dig, der rejser uden partner, men som gerne vil rejse i et fællesskab.

Vælger du fx en grupperejse, så sørger rejsebureauet typisk for, at der er styr på rejsen og på aktiviteterne undervejs. Du bor på eneværelse, og dine medrejsende rejser også alene – ligesom dig. 

Læs artiklen: Bjarne Krohn og Palle Eshington rejser gerne alene 

Sådan kan du rejse alene og stadig rejse sammen med andre

Måske tænker du på, om det vil blive ensomt eller kedeligt at rejse alene. Eller om du vil mangle nogen at dele dine oplevelser med.

Erfaringen viser, at de fleste, som prøver at rejse alene en gang, tager af sted igen.

Hvis du rejser alene og stadig gerne vil have selskab, så kan du vælge en rejseform, hvor du er sammen med andre. Det kan fx være en grupperejse købt hos et rejsebureau eller et højskoleophold. 

Læs også: Råd om rejseforsikring

Sådan kommer du i gang

  • Find et ophold på en højskole, du synes lyder spændende. Der findes højskoler, der tilgodeser alverdens forskellige interesser og præferencer. Og der er også nogle, der er mere generelle uden noget specifikt tema.
  • Meld dig til en grupperejse. Det kan være via et rejsebureau eller en forening, du er medlem af. Kig efter "grupperejser" eller efter "ferie alene" og "singlerejser".
  • Arranger en tur sammen med andre i dit netværk eller din lokalafdeling. Hvis I er en gruppe, kan I få hjælp til at arrangere jeres rejse via et bureau. Vær ikke bange for at række ud – de fleste bliver glade for at blive spurgt, om de vil være med.
  • Søg på rejsetilbud fra Ældre Sagens rejsepartnere, som udbyder rejser hvor alle, der deltager på rejsen, tager afsted alene, men gerne vil rejse sammen med andre.
  • Hvis du godt kunne tænke dig en at rejse sammen med, så findes der flere fora på nettet, hvor du kan finde en rejsemakker til den rejse, du planlægger.

Læs mere om rejser

Sidst opdateret 01.07.2024