Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk

Rejser

Få en sikker ferie

Råd om rejseforsikring

Har du styr på, hvordan du er forsikret, når du rejser? Få hjælp til, hvad der er godt at overveje, når du tegner rejseforsikring.

 

Mange glemmer at tænke på rejseforsikring, når ferien er bestilt.

Der er forskellige typer rejseforsikringer. Nogle dækker mere end andre. Ofte består en rejseforsikring af flere tilkøb alt efter dine behov. Fx forsikring af bagagen. Måske har du svært ved at gennemskue, hvilken rejseforsikring der passer bedst til dig.

Vi har samlet nogle af de vigtigste ting at være opmærksom på, når du tegner en rejseforsikring eller vil tjekke, om din nuværende rejseforsikring passer til din næste rejse.  

Mød andre igennem nogle af Ældre Sagens mange aktiviteter.

Du kan tegne en rejseforsikring som et tillæg til din indboforsikring. Det er ofte billigere end de forsikringer, som din rejsearrangør tilbyder.

1. Det geografiske område

Find ud af, om du er forsikret i det land, du rejser til. Det blå sygesikringskort og nogle forsikringer dækker kun rejser i EU og landene Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein.  

Læs mere om det blå sygesikringskort på www.borger.dk

2. Dækning under hele rejsen

Det blå sygesikringskort og nogle rejseforsikringer dækker kun korte rejser. Så husk at tjekke, hvor lang tid din forsikring dækker.

Se Ældre Sagens medlemstilbud på forsikringer

3. Tjek om rejseforsikringen har begrænsninger i forhold til alder

4. Afbestillings-forsikring

Det er en god idé, at du har en afbestillings-forsikring. Så har du ret til en ny ferie, hvis du er nødt til at aflyse rejsen fordi du, din rejseledsager eller nære familie bliver syge inden afrejse.  

5. Erstatning for rejsen

Med nogle rejseforsikringer kan du erstattet din rejse, hvis du bliver indlagt eller har indendørsophold, der er ordineret af en læge i mere end halvdelen af ferien. Så får du penge retur for hvert ødelagte rejsedøgn til den syge og én rejseledsager, hvis personen er omfattet af forsikringen.

Få rabat på dine rejser som medlem af Ældre SagenDet er vigtigt, at du kan dokumentere, at du har været alvorligt syg over for dit forsikringsselskab for at få erstatning. Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl, om din forsikring erstatter din rejse i tilfælde af sygdom. 

6. Hjemtransport 

Det kan blive dyrt, hvis du skal bringes hjem fra rejse på grund af sygdom, og du ikke er forsikret. Dit gule sygesikringskort dækker udgifter til lægeordineret hjemtransport fra Norden. Det gælder også Færøerne og Grønland.

7. Medicinsk forhåndsgodkendelse.

Hvis du lider af en kronisk eller bestående sygdom når du skal rejse er det vigtigt, at du kontakter rejseforsikringsselskabet om rejseforsikringens dækning, hvis du får brug for behandling elle hjemtransport.

Rejseforsikringsselskabet vil givet kræve en såkaldt medicinsk forhåndsgodkendelse inden du rejser for, at din forsikring dækker udgifter, der relaterer sig til den eksisterende sygdom.

Er du ikke længere syg, men har haft en behandlingskrævende sygdom inden for de seneste to måneder, før du rejser, er det vigtigt på forhånd at sikre, at du er dækket af rejseforsikringen. Kontakt dit forsikringsselskab herom.

Læs mere om rejseforsikringer i håndbogen "Værd at vide"

Læs om rejseforsikringer for seniorer på www.rejseforsikringsguiden.dk

Sidst opdateret 28.09.2022