Rejser

Få en sikker ferie

Råd om rejseforsikring

Har du styr på, hvordan du er forsikret, når du rejser? Få hjælp til, hvad der er godt at overveje, når du tegner rejseforsikring.

 

Mange glemmer at tænke på rejseforsikring, når ferien er bestilt.

Der er forskellige typer rejseforsikringer. Nogle dækker mere end andre. Ofte består en rejseforsikring af flere tilkøb alt efter dine behov. Fx forsikring af bagagen. Måske har du svært ved at gennemskue, hvilken rejseforsikring der passer bedst til dig.

Vi har samlet nogle af de vigtigste ting at være opmærksom på, når du tegner en rejseforsikring eller vil tjekke, om din nuværende rejseforsikring passer til din næste rejse.  

Mød andre igennem nogle af Ældre Sagens mange aktiviteter.

Du kan tegne en rejseforsikring som et tillæg til din indboforsikring. Det er ofte billigere end de forsikringer, som din rejsearrangør tilbyder.

1. Det geografiske område

Find ud af, om du er forsikret i det land, du rejser til. Det blå sygesikringskort og nogle forsikringer dækker kun rejser i EU og landene Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein.  

Læs mere om det blå sygesikringskort

2. Dækning under hele rejsen

Det blå sygesikringskort og nogle rejseforsikringer dækker kun korte rejser. Så husk at tjekke, hvor lang tid din forsikring dækker.

Find tilbud på forsikringer

3. Afbestillings-forsikring

Det er en god idé, at du har en afbestillings-forsikring. Så har du ret til en ny ferie, hvis du er nødt til at aflyse rejsen fordi du, din rejseledsager eller nære familie bliver syge inden afrejse.  

4. Erstatning for rejsen

Med nogle rejseforsikringer kan du erstattet din rejse, hvis du bliver indlagt eller har indendørsophold, der er ordineret af en læge i mere end halvdelen af ferien. Så får du penge retur for hvert ødelagte rejsedøgn til den syge og én rejseledsager, hvis personen er omfattet af forsikringen.

Få rabat på dine rejser som medlem af Ældre SagenDet er vigtigt, at du kan dokumentere, at du har været alvorligt syg over for dit forsikringsselskab for at få erstatning. Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl, om din forsikring erstatter din rejse i tilfælde af sygdom. 

5. Hjemtransport 

Det kan blive dyrt, hvis du skal bringes hjem fra rejse på grund af sygdom, og du ikke er forsikret. Dit gule sygesikringskort dækker udgifter til lægeordineret hjemtransport fra Norden. Det gælder også Færøerne og Grønland.

6. Forhåndsvurdering af medicin

Du har brug for at få det, man kalder forhåndsgodkendt din medicin. Det er hvis du har en kronisk sygdom, eller du bruger lægeordineret medicin. Så vurderer dit forsikringsselskabs læger, om du er dækket (helt, delvist eller slet ikke), hvis din nuværende sygdom kræver behandling under rejsen. 

Nogle forsikringsselskaber tager et gebyr typisk på 200 kr., når du skal søge om at få din medicin godkendt. Hos andre koster det ikke noget.

Læs mere om rejseforsikringer i håndbogen "Værd at vide"

Læs om rejseforsikringer for seniorer på rejseforsikringsguiden.dk

 

Sidst opdateret 24.03.2021