Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk

Mød andre

Deltag i Ældre Sagens arrangementer, der foregår overalt i Danmark.

Find nye fællesskaber på internettet

Vil du gerne dele dine interesser med andre og komme ind i nye fællesskaber, så kan internettet være en vej til at finde de personer eller grupper, du leder efter.

 

Måske har du forladt arbejdsmarkedet og har lyst til at blive en del af nogle nye fællesskaber. Det kan også være, du ind imellem oplever at føle dig alene og har lyst til at møde nye mennesker, men ikke ved, hvorhenne du skal lede – eller at du søger nogen til at dele din særlige hobby med.

Uanset hvad der ligger bag dit ønske om at finde nye fællesskaber, kan internettet åbne døren ind til de personer eller grupper, du leder efter.

Læs artiklen: Derfor har vi brug for fællesskaber

Nettet har afløst den indre privatdetektiv

Vi bruger i stor stil internettet til at søge viden om alt fra rødbeder til rumraketter. Men internettet har også forvandlet vores muligheder for at få kontakt med hinanden.

Hvor man før i tiden ofte skulle være i god kontakt med sin indre privatdetektiv, hvis man ville opspore en gammel klassekammerat, så kræver det i dag tit kun få klik på computeren, før man udveksler minder sammen på fx Facebook.

På den måde kan internettet være en hjælp til at genoptage gamle venskaber.

Grupper på nettet

Internettet kan bruges til andet end at kontakte mennesker, du har kendt engang eller omgås med i hverdagen. Det byder på et utal af grupper og foreninger, som du kan blive en del af.

Facebook er et godt sted at lede efter nye fællesskaber, for der findes rigtig mange forskellige facebookgrupper, hvor mennesker med samme interesse er samlet. 

Når du engager dig i en gruppe på internettet, som du har noget tilfælles med, er det en god måde at dyrke dine interesser på og få mere kontakt med andre samtidig – hvad enten kontakten mest foregår over computeren, eller I mødes fysisk.

Det er forskelligt fra gruppe til gruppe, hvordan kontakten foregår. I nogle grupper foregår kontakten mest over computeren, hvor man i gruppen fx trykker "synes godt om" og kommenterer forskellige opslag eller via livevideo.

I andre grupper foregår kontakten også fysisk, og gruppen bruges som et redskab til at aftale tid og sted.

Læs også: Hvordan skaber du kontakt med nye mennesker

Modeltog, strik eller bogklub

Hvis du har en brændende interesse for fx modeltog, at strikke eller at læse bøger, findes der mange grupper på nettet, hvor du kan dele din passion og viden med ligesindede.

Et eksempel er facebookgruppen, der slet og ret hedder Modeltog. I gruppen deler medlemmerne billeder og film af deres modeltoge og diskuterer emnet med hinanden.

Facebookgruppen er privat, og det betyder, at det kun er medlemmer af gruppen, der kan se, hvem de andre medlemmer er, og hvad de bidrager med. Andre Facebookbrugere kan ikke se, hvad der bliver skrevet i gruppen. Gruppen har godt 6000 medlemmer.

Gruppen Modeltog er et eksempel på en hobby gruppe på Facebook. Du kan finde grupper til næsten alle slags hobbyer, og det handler bare om at søge lidt rundt.

Hvis ikke du kan finde den gruppe, du ønsker, så er der også altid den mulighed, at du kan starte din egen op og invitere andre med.

Gåture i nærheden af hvor du bor

Hvis du er til gåture og har lyst til at bevæge dig sammen med andre, så kan du undersøge, om der er en gruppe, der arrangerer ture i dit nærområde.

Hvis du fx bor i nærheden af Rødding, kan det være, at den offentlige facebookgruppe Gåture i Rødding og omegn er noget for dig. Gruppen arrangerer gåture af cirka en times varighed, og medlemmerne får sig en snak og et godt grin undervejs. Gruppen har lige nu over 100 medlemmer.

Bor du et andet sted end i Rødding og kan lide at bruge benene, findes der mange andre tilsvarende grupper, der uden tvivl vil glæde sig over at få dig med ud på en tur.

Sådan bliver du medlem af en gruppe

Når du har fundet en gruppe på fx Facebook, som er noget for dig, trykker du "Bliv medlem af gruppen" og ansøger om medlemskab af gruppen.

Hvis gruppen er privat, skal gruppens administrator bekræfte dit medlemskab. Det kan nogle gange tage lidt tid, men du modtager en notifikation fra gruppen, når dit medlemskab er blevet bekræftet.

Det koster ikke noget at være medlem af en gruppe på Facebook, og der er heller ingen krav til, hvordan du skal deltage. Det er op til dig selv at finde den måde, du gerne vil indgå i gruppen på. 

Du kan deltage i Facebookgrupper via mobil, tablet eller computer. Det kræver bare, at du har oprettet en Facebookprofil.

Guide: Kom på Facebook

Kender du nogen som ikke bruger nettet?

Hvis du kender en, som ikke er tryg ved at bruge nettet eller kun bruger det minimalt, men som du ved har lyst til at møde andre, så husk at Ældre Sagens mange lokalafdelinger altid gerne vil hjælpe vedkommende med at finde det rigtige fællesskab.

I flere lokalafdelinger kan man også få IT-hjælp, hvis teknikken driller, eller deltage i kurser.

Find lokalafdeling

 

Ældretelefonen tilbyder mennesker, der føler sig alene og savner selskab, at få en telefonven.

Få eller bliv telefonven

Ældretelefonen

Du kan få eller blive telefonven gennem Ældretelefonen og give et andet menneske og dig selv glæden ved at have nogen at snakke med.

Sidst opdateret 07.06.2022