Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Mød andre

Deltag i Ældre Sagens arrangementer, der foregår overalt i Danmark.

Spis sammen

Vær med til at spise sammen med andre. Ældre Sagens lokalafdelinger har en masse mad-arrangementer. Lige fra fælles madlavning til det, vi kalder spisevenner .

De fleste af os deler glæden ved at spise sammen. Række fadene rundt og nyde duft og smag samtidig med godt selskab.

Vi vil gerne invitere dig inden for i Ældre Sagen til vores mange spisearrangementer. Der er noget for en hver smag. Vi har alt fra fælles madlavning til det, vi kalder spisevenner - eller "Herreværelset", der kun er for mænd.

Spisevenner

Spisevenner er særligt til dig, der bor alene. Du får en spiseven, som kommer på besøg en gang om ugen og spiser et måltid mad sammen med dig. Du aftaler sammen med Ældre Sagens lokalafdeling og kommunen, hvem der skal være din spiseven.

Restaurant- og cafébesøg

Tag med Ældre Sagen på kro, café, restaurant eller lignende. Vi tilbyder fx "Singlebrunch", der er et tilbud i weekenden, for dig som er single og gerne vil ud og møde andre. Det er de frivillige i Ældre Sagen, der planlægger restaurant- og cafébesøg, og der skabes en god ramme for aktiviteterne – såvel socialt som økonomisk og praktisk.

Madlavnings- og spisegrupper

Madlavnings- og spisegrupper er for dig, som synes, det er hyggeligt at gå i køkkenet sammen med andre. Sammen tilbereder I et dejligt måltid mad, som I er fælles om at nyde bagefter. Det foregår ofte i den lokale skoles køkken.

Café

I caféen kan du komme og være sammen med andre, og Ældre Sagens frivillige serverer forskellige former for traktement, afhængigt af hvad der ellers er planlagt for caféarrangementet. Hvis du synes, det lyder som et arrangement for dig, skal du holde øje med, hvornår der kommer ”Søndagscafé” i nærheden af dig.

Frokostklubber

Her kan du komme og nyde en dejlig frokost sammen med andre, der også sætter pris på at mødes over en god bid brød. Hold fx øje med arrangementet "Herreværelset", hvor mænd mødes til sild og snaps.

Fællesspisning

Fællesspisning er for dig, der gerne vil spise sammen med andre. De frivillige i Ældre Sagen står for arrangementerne, hvor mange mennesker spiser og hygger sig sammen. Fx kan du i mange byer deltage i Suppeaftener.

Spisning i forbindelse med aktiviteter

Ældre Sagen tilbyder foredrag, bankospil, ture, musik- og sangarrangementer og meget andet. Nogle gange bliver arrangementerne kombineret med servering eller fælles tilberedning af mad.

Sådan deltager du i et mad-/spisearrangement

Det er forskelligt fra område til område, hvad der er af spiseaktiviteter. Du skal kontakte din lokalafdeling for at se, hvilke aktiviteter der er i dit lokalområde.

Du kan også være med til at lave et spisearrangement. Kontakt din lokalafdeling og aftal, hvordan det kan lade sig gøre.

Det er ikke alle aktiviteter, der står på lokalafdelingernes hjemmesider. Derfor er det en rigtig god idé at tage kontakt til en person i lokalafdelingen og høre nærmere om aktiviteterne i nærheden af dig.

Hold også øje i lokalavisen, hvor Ældre Sagen løbende reklamerer for aktiviteter. Hvis du er medlem af Ældre Sagen, modtager du "Det Sker" med posten hver anden måned. Her kan du også læse om de mange aktiviteter.

Find aktivitet i din nærmeste lokalafdeling

Tilmelding

Under ”Tilmeldingsoplysninger” på beskrivelsen af et arrangement på lokalafdelingens hjemmeside, står der, hvordan du tilmelder dig. Hvis du er i tvivl om, hvordan du tilmelder dig et arrangement, kan du altid klikke på ”Kontaktpersoner” eller "Aktivitetsledere" og kontakte en person fra lokalafdelingen, der kan oplyse dig om, hvordan tilmeldingen foregår. 

Pris og deltagelse

Alle er velkomne til at deltage i Ældre Sagens mad- og spiseaktiviteter. Du kan sagtens deltage, selv om du ikke er medlem af Ældre Sagen.

Bliv frivillig

Ældre Sagen er Danmarks næststørste frivilligorganisation.
Vi er 20.000 frivillige over hele landet – og vi har brug for dig.
Sammen med os kan du gøre en forskel for et andet menneske. Du kan være frivillig på mange forskellige måder.

Læs også: Fem gode grunde til at blive frivillig

Bliv frivillig

Sidst opdateret 24.11.2023