Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Digital kontakt til det offentlige

MitID, digital post og digital selvbetjening

Sådan virker NemID nøgleappen

NemID-nøgleappen en gratis app, der aldrig løber tør for nøgler, og som du kun behøver din smartphone eller tablet for at anvende.

 

Du behøver ikke at have dit lille fysiske nøglekort ved hånden for at bruge NemID. Med NemID-appen installeret på din smartphone og tablet kan du logge på de steder, hvor du normalt bruger det fysiske nøglekort, uden nøglekort og i stedet med en 4-cifret kode eller touch id.

Flere og flere hjemmesider er gået over til at benytte MitID som login i stedet for NemID. Du kan dog stadig støde på hjemmesider, der bruger NemID.

MitID afløser NemID

I løbet af 2022 og 2023 vil alle brugere af NemID gradvist komme over på MitID. NemID lukkes helt den 30. juni 2023.

Læs om overgangen til MitID

Login med et svirp

Login og godkendelse på smartphone og tablet er med andre ord en lille smule nemmere, fordi du ikke behøver fiske nøglekortet frem, hver gang du skal foretage handlinger med dit NemID.

Med appen kan du køre fingeren til en af siderne på skærmen på din telefon eller tablet og på den måde foretage en godkendelse eller et login på fx Borger.dk – ligesom du måske kender det fra Mobile Pay – uden at skulle taste en kode (nøgle) fra dit nøglekort.

Videoen vises ikke, da cookies er fravalgt. Klik her for at tilvælge marketingscookies

Hvad så med nøglekortet?

Du kan fortsætte med at bruge nøglekort, hvis du foretrækker det. Nøglekortsappen er et supplement til det fysiske nøglekort.

Du kan også veksle mellem at bruge nøglekortsappen og dit fysiske nøglekort, efter du har installeret appen. Det er altså ikke enten eller. Derfor kan du også downloade appen, prøve den af, slette den igen, hvis det ikke er noget for dig – og gå tilbage til at bruge dit fysiske nøglekort.

Behold nøglekortet

Hvis du vælger at bruge appen, skal du stadig beholde dit gamle nøglekort. Du skal nemlig bruge det, hvis du på et tidspunkt vil aktivere appen på en ny enhed fx en anden tablet eller smartphone. Du kan også få brug for kortet, hvis du mister din smartphone eller tablet eller løber tør for strøm, og ønsker at logge på NemID fra en bærbar eller lignende.

Du skal også stadig have et nyt fysisk nøglekort, når det gamle løber tør for nøgler. Appen løber ikke tør for nøgler.

Brug nøglekortsappen på flere enheder

Du kan have appen installeret og tilknyttet dit NemID på op til tre mobile enheder på én gang. Det betyder, at du kan have appen installeret og veksle imellem at bruge den fra henholdsvis din smartphone, en tablet og eksempelvis en bærbar, hvis også du har sådan en.

Hvis du deler smartphone eller tablet med andre, så overvej grundigt, om du ønsker at have appen installeret og dit NemID aktiveret via appen. Lige gyldigt hvad, skal der altid tastes enten den 4-cifrede kode eller bruges touch id for at logge på via appen og foretage handlinger med den.

Læs også: Sikkerhed på nettet

Alle skal selv kunne være i kontakt med det offentlige

Både digitale som ikke-digitale danskere skal selv kunne holde kontakt til de offentlige myndigheder.
Læs hele mærkesagen om digitalisering

Sidst opdateret 24.11.2023