Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ferie Alene i fællesskab - Sommer i Viborg

Nyd en dejlig miniferie i Danmarks historiske kongeby og gå på opdagelse i domkirkebyen Viborg, centralt placeret i Jylland, som gennem tusind år fungerede som Danmarks magtcentrum. Viborg er dermed en af Danmarks ældste byer med en lang og fascinerende historie bag sig.

Samarbejdspartner

Vikingbus Rejser

Rabat

Spar 600 kr. pr. person.


Medlemspris efter rabat

3.399 kr. pr. person i enkeltværelse.
Normalpris 3.999 kr.


Afrejse

Den 15. juli. Hjemkomst: 17. juli

Opsamling Sjælland

København (DGI-Byen), Glostrup, Høje Taastrup, Roskilde, Ringsted og Slagelse.

Opsamling Fyn og Jylland

Nyborg, Odense, Fredericia og Vejle.
 

Rejsen inkluderer

 • Busturen i 4**** turistbus
 • 2 x overnatninger i enkeltværelse
 • 2 x morgenmad
 • 2 x aftensmad
 • 1 x sandwich og kildevand
 • 1 x frokost
 • Besøg på Morten Korchmuseet inkl. underholdning
 • Udflugt til Kongenshus Mindepark
 • Besøg ved Ruinen Hald Slot samt Dollerup Bakker
 • Besøg i Silkeborg
 • Fri adgang til spa & wellness afdeling på hotellet
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Tilbuddet

Er gældende til 12. juli 2024.

Find vej

Golf Hotel Viborg

Hans Tausens Alle 2

8800 Viborg

1. dag: Udrejse – Dollerup Bakker

Opsamling på Sjælland, Fyn og Jylland - derefter videre mod Viborg. Undervejs nydes en god sandwich med en kildevand. Syd for Viborg venter en smuk panoramatur gennem det storslåede naturområde Dollerup Bakker. De lyngklædte bakker ligger ved landsbyen Dollerup og Hald Sø, som er en af Danmarks dybeste søer.

Pause ved Hald Hovedgaard, hvor der er mulighed for en gåtur til Ruinen Hald Slot. Ruinen er genopført på resterne af den middelalderlige Tredie Hald; også kaldet Bispens eller Jørgen Friis Hald og er en del af De fem Halder ved Viborg. Derefter til hotellet i Viborg, som ligger smukt ud til Søndersø. Indkvartering i enkeltværelser og senere nydes aftensmaden.

2. dag: Kongenshus Mindepark – Morten Korch-museet – Viborg

Morgenmad på hotellet. Dagen byder på en udflugt, hvor I først besøger Kongenshus Mindepark, som er et af Danmarks smukkeste og mest særprægede naturområder. Langs en slugt i mindeparken står 39 sten, alle indhugget med vers, ordsprog eller en figur til minde om hvert herred, hvis befolkning var med til at opdyrke heden. Videre til Grønhøj Kro – som ikke blot er en almindelig kro – da stedet både rummer landbrugsmuseum samt det mere kendte Morten Korch Museet. Her vil kromanden fortælle om kroens mangeårige historie og vise jer rundt på begge museer.

Derefter frokost samt musikalsk underholdning med sang og en fortælling fra hverdagen. Tilbage i Viborg hvor eftermiddagen er til egne oplevelser i byen. Det kan anbefales at gå en tur i Domkirkekvarteret, som er Viborgs hjerte. Her mærkes byens sjæl, puls og historie i blandt andet Domkirken, Skovgaard Museet, byrumsformidlingen, brostenene, adelsgårdene og de gamle gader. Aftensmad på hotellet. 

3. dag: Silkeborg – Hjemrejse 

Efter morgenmaden forlades hotellet og Viborg for denne gang. Videre til Silkeborg, som ligger i Søhøjlandet, hvor skov og vand smyger sig helt ind i byens hjerte. Her kan man tage på en shoppingtur i byens centrum, som er en af Danmarks grønneste gågader, hvor butikker, caféer, kultur og natur går i ét mange steder.

I Silkeborg har man også mulighed for at besøge ét af byens museer – entré er ikke inkl. i rejsen. På Silkeborg Museum kan man se Tollundmanden, verdens bedst bevarede moselig, blev fundet i 1950 i en mose tæt på Silkeborg. Ligesom Museum Jorn også er et besøg værd. Museet huser Danmarks næststørste kunstsamling, der udover Jorns egne værker også inkluderer fremtrædende værker af andre vigtige danske og internationale kunstnere fra det 20. århundrede. Tid til frokost på egen hånd før I midt på eftermiddagen forlader Silkeborg, og turen går igen mod hjembyerne.

Sådan får du tilbuddet

Indtast dit medlemsnummer i Ældre Sagen, og få adgang til tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer

Kontaktoplysninger

Telefon: 70 20 18 47

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud