Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

5-dages busrejse med Øhop ved Vadehavet

Tag med Vikingbus Rejser på en tætpakket fem-dages tur med masser af spændende oplevelser i og omkring Vadehavet.

Samarbejdspartner

Vikingbus Rejser

Rabat

Spar 600 kr. pr. person. Rabatten er fratrukket medlemsprisen.


Medlemspris efter rabat

5.999 kr. pr. person i delt dobbeltværelse. Normalpris 6.599 kr.
 

Tillæg for enkeltværelse

599 kr. pr. person.

 

Afrejse

Afrejse: 24. juli.
Hjemkomst: 28. juli.

Opsamling Sjælland:

København (DGI-Byen), Glostrup, Høje Taastrup, Roskilde, Ringsted og Slagelse.
 

Opsamling Fyn og Jylland:

Odense, Fredericia og Kolding.


Rejsen inkluderer

 • Busturen i 4-★★★★ turistbus
 • 4 x overnatning
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • 1 x sandwich og kildevand
 • Besøg på Rømø
 • Sejltur til/fra Amrum
 • Ø-rundtur på Amrum
 • Frokost på Amrum
 • Færge til/fra Hallig Hooge
 • Ø-rundtur på Hallig Hooge
 • Frokost på Hallig Hoog
 • Biltog til/fra Sylt
 • Ø-rundtur på Sylt
 • Traktorbus til/fra Mandø
 • Guidet gåtur på Mandø
 • Frokost på Mandø 
 • Dansk rejseleder 
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Tilbuddet

Er gældende til 23. juli 2024.

1. dag: Besøg på Rømø

Opsamling på Sjælland, Fyn og i Jylland. Når alle er samlet i hovedbussen, sætter I kurs mod Rømø. Undervejs nydes en god sandwich med en kildevand. Turen fortsætter til Rømø. På vej over den ca. 9 km lange dæmning til Rømø, tegner der sig endnu et indtryk af Vadehavet. Her er man midt i Vadehavet, uden at fuglene ænser dig. Som optakt til besøget ved Sct. Clemens Kirke gennemgås lidt af Rømøs historie. Først tager I en rundtur på kirkegården, hvor I skal høre om, hvad kommandørstenene – gravsten sat over kaptajner på hval- og sælfangerskibe i Ishavet – fortæller om øens storhedstid. I oplever også den store strand, som Rømø er kendt for. Videre til Landhaus Sterdebüll, indkvartering samt aftensmad.

2. dag: Mini-krydstogt i Vadehavet - Amrum

Først bringer bussen jer til havnen på halvøen Nordstrand, hvorefter der venter et ”mini-krydstogt” i Vadehavet. Turen tager ca. 1½ time, og undervejs anløber skibet også andre vadehavsøer. Vel ankommet til Amrum skal I på en ø-rundtur, hvor der fortælles om øens historie.

Fælles frokost på Amrum. Øen hører til Nordfrisland og er især kendt for sin naturlige skønhed. Her findes en malerisk blanding af hede, små skove, enge, en tilsyneladende endeløs strand og en sandbanke med sæler. Midt på eftermiddagen bringer færgen jer til Dagebüll, hvorfra I snupper bussen til hotellet. Aftensmad på hotellet.

3. dag: Hallig Hooge

Morgenmad og derefter til byen Schlüttsiel, hvor I skal med færgen til den meget særprægede ø, Hal­lig Hoo­ge. Øen ligger en times sejlads ude i Vadehavet og med sine 574 ha. huser den ca. 120 fastboende og 10 varfter. Varft vil sige kunstigt opkastet høj hvor bolig, stald og lade tilhørende forskellige familier ligger tæt side om side. Kørsel rundt på øen forgår med hestevogn. På turen bliver der fortalt om livet på Hallingerne, og I skal se filmen om stormfloden, der sætter øen ”Land unter” flere gange årligt.

Undervejs besøger I kirken, der har stråtag og sand på gulvet, så vandet kan løbe væk efter oversvømmelse. I skal også se museet med kakler, porcelæn og glas. ”Køningspesel” – et hus som har fået navn efter den danske kong Frederik VI, som i juli 1825 måtte overnatte på øen. Fælles frokost og lidt tid på egen hånd, inden I midt på eftermiddagen sejler tilbage til det tyske fastland. Herfra med bussen til hotellet, hvor aftensmaden serveres.

4. dag: Med biltoget til Vadehavets eksklusive ferieø Sylt 

Efter morgenmaden kører I til Niebüll, hvorfra I tager med biltoget mod Sylt. Turen går over den 11 km lange Hindenburgdæmning, som forbinder det tyske fastland med Sylt. På en guidet ø-rundtur skal I se og opleve den spændende vadehavsø, som er tyskernes mest eftertragtede ferieø med mange smukke friserhuse og et stort fredet område med en kæmpe vandreklit. Frokost på egen hånd i hovedbyen Westerland.

Sylt har omkring 27.000 indbyggere, mens omkring en million gæster årligt besøger øen med den imponerende 40 km lange badestrand. Langs øens østkyst kan man opleve Vadehavet, der blev udpeget som UNESCO verdensarv i 2009 for sit landskab, sin dynamik og biologiske mangfoldighed. Sidst på eftermiddagen tager I med biltoget tilbage til Niebüll. Efter endnu en oplevelsesrig dag, nydes aftensmaden på hotellet. (Frokost er ikke. inkl. denne dag).

5. dag: Mandø – Hjemrejse 

Morgenmad på hotellet. Videre nordpå til Vester Vedsted, hvorfra I tager med traktorbussen til Mandø. Trafikken mellem Mandø og fastlandet afskæres to gange i døgnet af tidevandet. Selve overfarten varer ca. 45 minutter, og den smukke - men også barske natur - nydes undervejs. Midt i Nationalpark Vadehavet finder man Mandø; et naturparadis på ca. 8 km2. Her er højt til himlen og oplevelser for alle sanser. På Mandø mærker man den store natur, og som gæst indgår man sammen med øens 30 fastboende hurtigt i naturens rytme, der giver en særlig ro og fokus på de mange indtryk. På Mandø venter en guidet gåtur samt fælles frokost på Restaurant Vadehavet. Derefter med traktorbussen til fastlandet. Tilbage i bussen går turen mod hjembyerne med en pause undervejs - efter 5 dejlige dage med mange nye oplevelser.

Sådan får du tilbuddet

Indtast dit medlemsnummer i Ældre Sagen, og få adgang til tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer
Rabatkoder er personlige og må ikke deles med andre – heller ikke i rabat-apps.

Kontaktoplysninger

Telefon: 70 20 18 47

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud