Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Besøg Hammerichs Hus i Ærøskøbing

Er du heldig at være på Ærø i sæsonen, så skal du opleve Hammerichs Hus. Her får du en unik oplevelse i et af byens smukkeste huse. Du får 10 kr. i rabat på entréen.

Samarbejdspartner

Museum Sydfyn

Rabat

Spar 10 kr. på entréen. 

Medlemspris 

40 kr. pr. person. Normalpris 50 kr. Børn og unge
(0-17 år): Gratis.
  

Tilbuddet

Rabatten gælder for kortholder. Ved familiemedlemskab for begge navne på kortet.


Bemærk

Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Dato, tid og sted

Hammerichs Hus har åbent i perioden 3. juni – 19. oktober 2024.

Find vej

Hammerichs Hus

Gyden 22

5970 Ærøskøbing

Hammerichs Hus – en sjælden perle i Ærøskøbing 

Er du heldig at være på Ærø i sæsonen, så skal du opleve Hammerichs Hus. Der er lavloftede stuer og kringelkroge, så det basker, men det er også her, at du får historien om billedhuggeren Gunnar Hammerich og hans kærlighed til den gamle by.

Gunnar Hammerich (1893-1977) købte huset som helt ung mand i 1916. Om vinteren boede han i København, men om sommeren flyttede han til Ærøskøbing. Huset var derfor et af byens første feriehuse, og stedet, hvor Gunnar samlede sine venner til fest og farver. Men det var også her, at han dyrkede sin interesse for smukke gamle ting, og foldede sig ud som samler.
 
Han samlede på ting, der tog sig godt ud i huset, og som havde fortælleværdi og egnspræg fra særlig Ærø og Sønderjylland. Samtidig var han fascineret af ting, der var lavet i hånden – ”lige fra de jævneste små ting i træ, ler og metal, til de raffinerede frembringelser i porcelæn, glas og alle metaller.”

I 1967 overdrog Gunnar Hammerich sit hus til Ærøskøbing Kommune. I aftalen står der, at ”… samlingen skal bibeholdes som den nu er og forefindes”. Husets over 2.500 genstande står derfor fortsat, hvor Gunnar Hammerich har bestemt, at de skal stå. Hammerichs Hus har været en del af Ærø Museum siden 1990, og er næsten en museumsgenstand i sig selv.

Se mere på www.aeroemuseum.dk

Sådan får du tilbuddet

Indtast dit medlemsnummer i Ældre Sagen, og få adgang til tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer
Rabatkoder er personlige og må ikke deles med andre – heller ikke i rabat-apps.

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud