Vendepunktet

Det øjeblik dit liv tager en drejning


Vendepunktet

Nogle øjeblikke skaber et før og et efter. Det er de øjeblikke, hvor dit liv tager en drejning, du finder en ny vej eller du møder en afgrund.

De podcasts, du kan høre her, er sande historier. Helt almindelige mennesker fortæller om et vendepunkt i deres liv, hvor de tog chancen, oplevede verden forandre sig, blev bange, forelskede, syge eller på anden måde åbnede døren til et nyt kapitel i livet.

Fortæl om dit vendepunkt

Har du oplevet, at dit liv ændrede sig fra det ene øjeblik til det andet? Så vil vi gerne høre fra dig, og måske er det så dit vendepunkt, vi dykker ned i næste gang.

Skriv til vendepunktet@aeldresagen.dk


Skråskrift og autoriteter

Billede af Liv MygindI En dansktime på Paltholmskolen i 1960 oplevede Marianne, at den skole, hun kendte, med spanskrør, lussinger, udenadslære og eneherskende autoriteter, på et øjeblik forandrede sig for altid.

Hør Marianne fortælle om den dag, hvor hun lærte, at man kan sige fra overfor autoriteter.

Produceret af Liv Mygind. Varighed 20 minutter.


Antiautoritær grønkålsuppe

Billede af Liv MygindKlokken cirka 12.15 en forårsdag i 1951 fik Lillian nok. Nu var grænsen nået. Hun pakkede sine ting og forlod sin arbejdsplads. 

Lillian var på det tidspunkt 14 år og havde plads i huset hos en læderhandlerfrue. Her var hun kokkepige, rengøringshjælp, barnepige og havemand. Hun arbejdede 7 dage om ugen med én månedlig fridag. Og hendes løn var 100 kr. om måneden samt kost.

Men Lillian klagede ikke. Lige indtil den dag, grønkålsuppen fik bægeret til at flyde over. 

Produceret af Liv Mygind. Varighed 18 minutter.


Sidst opdateret 16.09.2020