Fra IT-konsulent til journalist

Mads Westermann byttede en 30 år lang karriere som it-konsulent ud med en tilværelse på SU. Som 52-årig forfulgte han en gammel drøm om at blive journalist.

Mads Westermann på 58 år valgte for seks år siden at bytte en karriere som succesfuld it-konsulent med sekscifret månedsløn ud med en etværelses lejlighed i Gellerupparken og en tilværelse på SU.

— Set i bakspejlet var det det eneste rigtige at gøre. Jeg har ikke kigget mig tilbage en eneste gang. Det var meget nemmere, end jeg havde forventet,” siger han i dag.

Mads Westermann var småtræt af sit arbejde som selvstændig it-konsulent. Han havde masser af kunder og opgaver, men var begyndt at kede sig. 

— Efterhånden gik jeg mest på arbejde for at finansiere min fritid, og jeg så mere frem til weekender og ferier end til at komme på arbejde. Derfor måtte der ske noget radikalt. Han besluttede, efter mange lange samtaler med sin kone, som bakkede ham 100 % op, at skifte spor.

En gammel ungdomsdrøm

Journalistik var en gammel ungdomsdrøm, han aldrig havde forfulgt.

— Jeg har altid været enormt nysgerrig, haft en stor retfærdighedssans og en veludviklet bullshit-detektor, så instinktivt følte jeg, at journalistikken var det rette for mig. Desuden havde jeg en drøm om at komme til at udrette mere end blot at tjene penge til mine kunders aktionærer,” fortæller han.

Mads Westermann begyndte at læse journalistisk sent i livet

Økonomisk var det en omvæltning at skulle leve af SU. Alligevel blev det nemmere, end Mads Westermann og hans familie havde forventet. 

— Vi havde afdragsfri lån i huset, og min kone tjente penge. Desuden havde vi en lille opsparing, vi kunne trække på. Det gav en vis tryghed. Ved at omlægge dagligvareindkøb fra Irma til Lidl og være opmærksom på, hvad der blev brugt penge på, lykkedes det familien at få økonomien til at hænge sammen.

Livserfaring tæller

Studiet var også nemmere, end Mads Westermann havde forventet. Med sine 30 års erhvervserfaring havde han en fordel og kunne trække på sine erfaringer i flere fag.

— Når du har nogle år på bagen, har du en enorm ballast, uanset om du er automekaniker eller pædagog. Det skal man absolut ikke undervurdere, hvis man vil studere i en høj alder, siger han. 

Alderen udgjorde dog også en barriere, fordi hans medstuderende var så unge, at han kunne være far til de fleste. 

— Vi kom fra to forskellige verdener, og det var ikke altid nemt. Ofte blev jeg betragtet som en sur gammel mand, fordi jeg sad der med al min livserfaring og kom til at fremstå som gammelklog – selvom jeg virkelig prøvede at være åben,” siger han.

Færdiguddannet og fastansat

Mads Westermann havde egentlig ikke de store forhåbninger om et fast journalistjob.

— Jeg troede, jeg var for gammel. Man taler meget om det grå guld, men i mediebranchen er realiteten, at de ældste bliver fyret, og at mange arbejdsgivere hellere vil have unge medarbejdere, de selv kan forme.

Men jobbet kom. Det helt rigtige, faktisk. Da der blev et vikariat ledigt på Bornholms Tidende, søgte og fik Mads Westermann det. I dag bor han og hans kone i et lille byhus i Rønne, og han er netop blevet fastansat.

— Jeg har det som blommen i et æg og får hver dag mulighed for at mætte min ufattelige nysgerrighed, griner han.

Læs mere om karriereskift sent i livet

Læs om Dorte, der skiftede fra bankrådgiver til sygeplejerske 
Læs om Freya, der skiftede fra kunstner til folkeskolelærer

Sidst opdateret 02.09.2019