Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Rejser og ture

Hallig Hooge, Hamborg og Celle.

Dag 1: Vi kører til Schutelsiel, hvor vi tager færgen til Hallig Hooge, undervejs nyder vi kaffe og et rundstykke i bussen.

Lokalafdeling

Vejle-Jelling

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

kr. 5200 i delt dobbeltværelse - opkræves senere

kr. 6200 i enkeltværelse - opkræves senere

Hvornår

Startdato: 22.07.2024 kl. 07.00
Slutdato: 25.07.2024

Mødested

Borgvold i Vejle

Beskrivelse

Hallige er en oprindelig Vadehavs ø uden diger. En Hallige er derfor stærkt udsat for oversvømmelse i forbindelse med kraftigt højvande eller stormflod. De fleste Halliger har dog lave sommerdiger nu. På beboede Halliger er husene byggede på såkaldte varfter, det vil sige kunstigt opkastede høje, så husene ikke oversvømmes ved højvande, men hvor resten af øen oversvømmes. En typisk vinter sker det 20-30 gange.

 På øen foregår transporten i hestevogn/prærievogn og vi starter med at se kirken inden vi kører til kroen, hvor frokosten nydes. Efter frokost kører vi videre til øens lille by: Hans varft, for at overvære en forevisning i stormflodsmuseet. Og se en Fehting, som er en kunstig dam til opsamling af det livsnødvendige regnvand og besigtiger Kongepeselen. Øens flotteste rum, som øboerne stillede til rådighed for Frederik d. 6. da en hård februar stormflod tvang kongen til at forlænge sit inspektionsophold til 3 dage.

 Vi sejler tilbage og kører til Hamborg, hvor vi bliver indkvarteret på Hotel Egon.

 Dag 2:

Man bliver som barn igen ved et besøg i Minature Wunderland i Hamburg. Som er verdens største modelbane, på 1499 m2 Modelareal. 263000 Figurer, og 1040 toge køre rundt en bygning fordelt på hele, 3 etager. 

Vi nyder vores frokost i Elbphilharmonien. 

Her kan man nyder en udsigt i 37 m fra byens nye vartegn.

Et af verdens bedste musikhuse, bygget på et pakhus, et arkitektonisk klenodie.

Om efter middagen kommer en dansktalende guide i ca. 2- 3 timer.

 Om aftenen venter os en 3-timers sejltur med servering af dagens aftensmad i Europas 3 største havn. Vi sejler ud fra den flydende kaj,

 Dag 3:

Vi starter dagen med, at vi kører til Bergen-Belsen. Som er koncentrationslejren, hvor Anne Frank døde.

Vi forsætter til Celle. Her kommer en dansktalende guide, og går en byrundtur i den gl. by som er kendt for alle bindingsværkshuse. De har næsten 800 bindingsværkshuse. Det var også her, den Danske Dronning Caroline Mathilde, blev sat i husarrest efter sin affære med Struensee. Efter besøget i denne flotte by, håber vi at der også bliver tid til at gå en tur op til slottet.

Aftensmaden nyder vi på Resturant Landungsbrücken. Som var i sin tid anlagt til oversøiske passagerskibe. Havnen anløbes årlig af ca. 13.000 skibe, mest container- og krydstogtsskibe, kaldes også ”Porten til Verden”.

 Dag 4:

Efter vi har pakket vores bus, siger vi farvel til Hamborg

 Vi kører til Ejer Speerwerk og Tønninge. Derefter fører turen os til hollænderbyen Fredrikstad, som på grund af sine kanaler, grachter, også kaldes ''Nordens Venedig" og "Lille Amsterdam". Byen er lukket område for busser, men en byvandring giver også den største oplevelse af denne idylliske by.

Vi slutter med en sejltur gennem Grachterne.

 Vi kører til Roter Haubarge en af de største, ældste og mest typiske af de såkaldte haubarger. Den på halvøen Ejdersted, hvor der findes 65 eksempler på haubarger. Gården stammer fra 1500-tallet. Trods navnet er gården hvid!

 Hjemturen går gennem Sönke-Nissen-Koog, hvor alle gårde har grønne tage.

 

Tilmelding online eller til

 Tage Jensen tlf. 75 82 34 49 Mail: uranusvej@mail.tele.dk

 Betaling opkræves af busselskabet Ansager Turist.

Prisen dækker: Buskørsel, overnatning i dobbeltværelse på hotellet, guider, og entreer. 1/1 pension. fra rundstykke første dag til aftensmad på hjemvejen på sidste dag. (frokost kan være picnic).