Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Foredrag og møder

29.5.2024: Hold hjernen skarp

Foredrag med Ældre-og sundhedskonsulent Lis Puggaard, der vil fortælle os om, hvorfor det er så vigtigt, at der er fokus på hjernen – også når vi bliver ældre.

Tilmeldingsfrist 24.05.2024 kl. 11.00

Tilmelding

Ikke flere pladser

Lokalafdeling

Hørsholm

Hvem

For alle

Pris medlemmer

40 kr., Dækker foredrag, kaffe/te og en lækker kage

Pris ikke medlemmer

40 kr., Dækker foredrag, kaffe/te og en lækker kage

Hvornår

29.05.2024 kl.14.30-16.30

Mødested

Selmersbo Aktivitetscenter, Selmersvej 13, 2970 Hørsholm

Beskrivelse

Hjernen har en enorm kapacitet til at lagre viden, knytte ny viden sammen med allerede lagret viden og omsætte dette til handlinger.

Efterhånden som vi bliver ældre, oplever mange, at det bliver vanskeligere at lære nyt og at følge med i alt det nye, der sker fx på it-området. Mange af os bliver ’vanedyr’, vi gør tingene på den samme måde igen og igen. Hvis det er tilfældet, bliver hjernen doven, og det bliver vanskeligere og vanskeligere at lære nyt, fordi hjernen ikke bliver udfordret. 

Hvorfor er det vigtigt med fokus på hjernen – også når vi bliver ældre ?

Det er det bl.a. fordi vi ved, at hjernen er meget modtagelig og fleksibel. Hjernen kan og skal trænes og vedligeholdes hele livet, og det er aldrig for sent at gå i gang. Selv lidt træning i hverdagen kan gøre en forskel. Og der er tæt forbindelse mellem hjerne og krop, som konstant arbejder sammen i et gensidigt forhold ved hjælp af sanserne. Så både hjernen og kroppen skal udfordres.

Kirsten Holmehøj kan evt. kontaktes på 29 66 29 04 eller mail. kgholme@gmail.com