Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Rejser og ture

Borgedalssøen og Flagermushuset

Biolog Dorthe Bugge Jensen guider. Borgedalssøen blev i 1967 til en kunstigt opstemmet sø. Via skovstien går vi ned til søen - hører om borgen, som blev ryddet for et par år siden. Dernæst går vi til Flagermushuset og får dets historie. Kaffekurven nydes efterflg. med udsigt over Borgedalssøen.

Lokalafdeling

Bornholm

Hvem

For alle

Pris medlemmer

15 kr.

Pris ikke medlemmer

30 kr.

Hvornår

01.05.2024 kl.14.00-16.00

Særlige behov

Adgang med kørestol: Ja

Mødested

P-pladsen v. Borgedalssøen, Sigtevej, Rø Plantage

Beskrivelse

Vi får historien om Borgedalssø, der ligger i sprækkedalen Søndre Borgedal. Søen blev opstemmet, efter en voldsom storm i oktober 1967, hvor træerne i store dele af plantagen væltede. For at redde så meget træ som muligt fra råd og insektangreb, opstemmede man vandløbet der løb gennem sprækkedalen, og lavede dermed et reservoir til opbevaring af træet.

Borgen er en tilflugts- eller bygdeborg fra jernalderen. Den var beregnet til, at folk fra egnen i tilfælde af angreb kunne søge tilflugt og beskyttelse med både husdyr og ejendele. Derfor er den også med sine 3,2 hektar forholdsvis stor.

I Flagermushuset kan du blive klogere på de fascinerende flagermus. Her er en lille udstilling med plancher og en skærm, som viser livet på loftet i huset. På loftet er der flere flagermusarter, bl.a. brun Langøre, som overvintrer og yngler i bygningen.

Læs mere på Naturstyrelsens hjemmeside (åbner i nyt vindue).