11 gode råd hvis du skal leje bil i udlandet
Hvor er det bedst at leje bil, og hvad skal du huske, når du overtager bilen? Få 11 gode råd, der klæder dig på til billeje i udlandet.
Rejser
Få en sikker ferie
Hvor er det bedst at leje bil, og hvad skal du huske, når du overtager bilen? Få 11 gode råd, der klæder dig på til billeje i udlandet.
Læsetid 5-8 minutter
_______________
Bilferien er en fri og fleksibel ferieform, fordi du spontant kan køre hen, hvor du vil – når du vil.
Herunder får du 11 gode råd fra Forbrugerrådet Tænk, hvis du skal leje bil i udlandet.
Lej din bil hos et firma med kontor i Danmark. Det gør det lettere at klage, hvis der bliver problemer med bilen.
Det kan være svært at finde ud at, om bookingsportalen eller udlejningsfirmaet har ansvaret, hvis du lejer gennem en bookingportal og vil klage.
Du skal altid have en ansvarsforsikring (på engelsk: ’liability insurance’), når du lejer bil. Så risikerer du ikke at skulle betale en stor erstatning, hvis du laver skade på andre personer eller deres ejendele.
Sæt dig godt ind i regler og vilkår. Vær opmærksom på, om der er undtagelser for dækning af fx skader, og om lejefirmaet fraskriver sig ansvar i kontrakten.
Der skal være de samme vilkår og oplysninger i din bestilling og på den blanket, du får udleveret, når du henter bilen.
Underskriv aldrig en kontrakt på et sprog, du ikke forstår, og få eventuelle særaftaler på skrift.
Du har to muligheder, hvis du får udleveret en bil, der ikke svarer til den, du har bestilt:
Du skal ikke betale ekstra, hvis din bil ikke er hjemme, og du bliver opgraderet til en større bil eller en med mere udstyr
Tjek, om du er dækket gennem dit forsikringsselskab eller den bank, du har kreditkort igennem, før du køber forsikringer hos biludlejeren.
Det kan være, du har en ansvarsforsikring for din lejebil gennem din rejseforsikring eller dit kreditkort. Den kan også være en fast del af aftalen med udlejer af bilen.
Udlejere tilbyder tit fx kaskoforsikring, tyveriforsikring og vejhjælp. Overvej grundigt, om du har brug for dem.
Prisen på din lejebil kan være inklusiv fri kilometer. Så kan du køre så langt, du vil, uden at du skal betale ekstra. Men vær opmærksom på, at der kan være et loft over, hvor langt du må køre med fri kilometer.
Du skal betale et beløb for hver kilometer, du kører, hvis fri kilometer ikke med i prisen.
Du skal huske at tage et kreditkort med, hvis du lejer bil i udlandet. Mange biludlejningsfirmaer kræver, at du betaler med et kreditkort som MasterCard, Diners eller Eurocard. Så kan de nemlig reservere beløbet på dit kort på forhånd.
Nogle europæiske biludlejere afviser Visa/Dankort som betalingskort.
Undersøg lejebilen grundigt, inden du kører afsted i bilen. Kig efter mangler, buler og ridser, så du ikke kommer til at betale for dem, når du afleverer den.
Udlejeren vil tit gennemgå bilen med dig, men kig også selv grundigt efter. Tag billeder af eventuelle skader og få udlejeren til at notere dem.
Udlejeren gennemgår normalt bilen ved aflevering. Sørg for, at bilen er tjekket for skader, og om der er den rigtige mængde brændstof på.
Få dokumentation for, at bilen er i orden, når du afleverer den.
Har du lagt et depositum for bilen, skal du huske at få det tilbage, når du afleverer bilen.
Du skal klage til udlejningsfirmaet, hvis du vil klage over din udlejningsbil.
Gem en kopi, hvis du klager via en klageformular på udlejningsfirmaets hjemmeside. Så du kan dokumentere din klage.
Hos Forbruger Europa kan du få gratis hjælp, hvis du har spørgsmål til dine rettigheder ved biludlejning, eller hvis du fx vil klage over en ekstra regning for en bil, du har lejet i EU.
Læs mere om at klage på Forbruger Europas hjemmeside
Trækker biludlejer beløb, I ikke har aftalt, efter du er kommet hjem, skal du straks skrive til udlejeren og kontakte din bank for at lave en kortindsigelse.
Bankerne har typisk relativt korte frister for at gøre indsigelse, så det er vigtigt, at du handler straks, du opdager det.
Læs mere om biludlejning i udlandet på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside
Sidst opdateret 10.07.2024