Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Maling og træbeskyttelse - køb det hos Beck & Jørgensen

Køb maling, træbeskyttelse, tapet og tilbehør til fair og konkurrencedygtige priser - der tåler sammenligning med selv de skarpeste netpriser.

Samarbejdspartner

Beck & Jørgensen

Rabat

Få 10% rabat på alle produkter på den vejledende udsalgspris. Derudover vil du også få en håndlavet Guldberg pensel til en værdi af 100 kr., når du køber for mere end 1.000 kr.

Tilbuddet gælder på
Alle produkter i de 18 B&J kundecentre samt på de to webshops.

Find vej

Flere steder

Vis adresser

Beck & Jørgensen - Professionel maling

Beck & Jørgensen er en af Danmarks ældste og mest anerkendte leverandører til malermestre. Beck & Jørgensens produkter foretrækkes blandt mange malermestre og er et rigtigt kvalitetsprodukt. I Beck & Jørgensens 18 kundecentre kan man købe kvalitetsmaling og man får professionel rådgivning. 

Find forhandlere af maling fra Beck & Jørgensen

Gælder alle produkter i de 18 Beck & Jørgensens kundecentre samt på de to webshops. Du finder butikkerne følgende steder:

 • Frederiksberg
 • Søborg
 • Rødovre
 • Køge
 • Hillerød
 • Slagelse
 • Odense
 • Esbjerg
 • Sønderborg
 • Herning
 • Vejle
 • Horsens
 • Aarhus N
 • Randers
 • Hjørring
 • Holstebro
 • Thisted
 • Aalborg

5 gode råd til at din træbeskyttelse, der holder længere

Med træbeskyttelse fra Beck & Jørgensen går du ikke på kompromis med kvaliteten, og det kan hurtigt betale sig, for høj kvalitet holder længere. Sådan gør du:

1. Grundrens

Når du skal male er det vigtigt, at du maler på en rengjort flade. Hvis man maler ovenpå flere års skidt og snavs bliver vedhæftningen af malingen dårligere – malingen hænger altså bedre fast, hvis overfladen er rengjort. Det er derfor en god idé at lægge ud med at vaske af med en grundrens.

2. Afskrabning

Fjern eventuelt løstsiddende gamle lag af maling. Hvis man maler ovenpå løstsiddende stykker maling, får man ikke det nye lag maling ind i træet. Du kan roligt male ovenpå tidligere lag af træbeskyttelse og maling, hvis bare laget fortsat sidder ordentligt fast på træet. Hvis det gamle lag i stedet er ved at falde af eller sidder løst på træet, skal du skrabe det af. Det er typisk ikke store overflader, der skal skrabes af, men enkelte mindre stykker maling, der skal fjernes. Hvis du skal male vinduer eller døre, hvor træet er glat og høvlet, skal der slibes med sandpapir på det gamle lag maling. Malingen skal ikke slibes væk, men slibes mat, så det nye lag maling kan sidde fast på det gamle. På mere ru overflade som udhængsbrædder, rækværk og gavle er det ikke nødvendigt at slibe.

3. Plet med olie

Du skal være opmærksom på de områder, hvor du lige har skrabet maling af. Bart træværk skal grundes for at beskytte træet imod råd og svamp, og for at sikre at det nye lag træbeskyttelse sidder bedre fast. Træet må efter grunding ikke være blankt, hvilket sker, hvis du overgrunder. Skulle uheldet være ude, kan du slibe den blanke overflade væk.

4. Plet med maling

Inden du maler hele træværket, skal du pletmale de områder, hvor du har brugt grundingsolie. Vær opmærksom på at grundingsolien skal være helt tør, inden du pletmaler. Med et enkelt lag maling ovenpå grundolien, vil du få et jævnt og ensartet resultat, når du til sidst maler hele overfladen.

5. Mal

Nu kommer den del af opgaven, som er mest ligetil. Ligesom eksaminerne er den flittige elevs fest, så er sidste trin i malerprocessen den flittige malers fest. Nu skal du nemlig male hele overfladen med træbeskyttelse, og hvis du har gjort dit forarbejde, er du godt på vej til et rigtig godt og vedvarende resultat.

Hent PDF om de 5 trin til bedre træbeskyttelse her


6 gode råde til maling af loft og vægge 

Skal du i gang med at male loft og/eller væg, og er du i tvivl om, hvad der skal til for at opnå det allerbedste resultat?

1. Afdæk

Før du går i gang, er det vigtigt at dække godt af. De fleste bruger enten en pap- eller plastfolieafdækning. Beck & Jørgensen anbefaler papafdækning, da man risikerer at glide og snuble i plastfolie. Afdæk hellere en meter for meget, end en meter for lidt – malingen rammer altid lige dér, hvor man ikke havde dækket ordentligt af.

2. Grundrens

Når du skal male, er det vigtigt, at du maler på en rengjort flade. Hvis man maler ovenpå flere års skidt og snavs bliver vedhæftningen dårligere – malingen hænger altså bedre fast, hvis overfladen er rengjort. Det er ikke sikkert, at loftet skal  vaskes af, men hvis der eksempelvis er røget indenfor, vil der typisk sidde nikotin på væggene, og det skal vaskes af. Det er derfor en god idé at lægge ud med at vaske af med en grundrens.

3. Luk huller

Små huller og revner fra eksempelvis gamle lampeudtag skal lukkes. Brug spartelmasse, og sørg for, at spartelmassen kun kommer ind i hullet og ikke laver små forhøjninger på fladen rundt om hullet. Dette gøres nemmest ved at køre en fugtig svamp over området, når spartelmassen næsten er tørret helt
ind.

4. Pletmal

Mal de spartlede områder med en rulle med lidt maling på. Når du pletmaler, sikrer du, at den næste omgang maling kommer oven på maling i stedet for spartelmasse, hvilket giver et mere ensartet resultat.

5. Beskær

Før du finder malerrullen frem, er det vigtigt at ”beskære” kanten ind til lister, kontakter og vægge. Dette gøres for at spare tid og kræfter til sidst i malerprocessen. Brug en pensel til at male fem centimeter ind til en kant, som ikke skal berøres af rullen. Sørg for at fordele malingen i et jævnt lag.
Hvis du har dørkarme eller fodlister, der ikke skal males, kan de med fordel afdækkes med tape. Husk bare at fjerne tapen lige så snart, du er færdig med at male, så tapen ikke sidder for godt fast.

6. Mal

Nu skal resten males. For at opnå det bedste resultat anbefaler vi, at du maler hele væggen eller hele loftet på én gang. Pauser og afbrydelser betyder, at dele af malingen får lov at tørre, og det kan give et noget ujævnt resultat. Bemærk! Valget af maling afhænger af flere forskellige ting. Blandt andet har rummets
funktion, væggens/loftets overflade og nuværende lag af maling en betydning for, hvilken slags maling, vi anbefaler. Kig gerne ned i en af vores butikker, så hjælper vi dig med den helt rigtige maling til dit maleprojekt.

Hent PDF her, om gode råd til maling af væg og loft

Sådan får du tilbuddet

Indtast dit medlemsnummer i Ældre Sagen, og få adgang til tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud