Besøg Kongernes Samling Koldinghus

Rabat

20% på entrebilletten. Billetter skal købes forud online.

Tilbuddet

Gælder for kortholder, ved familiemedlemskab glæder det for begge navne på kortet.

Bemærk

Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter eller rabataftaler.

Samarbejdspartner

Kongernes Samling Koldinghus
Kolding

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

Info om partner

Kongernes Samling Koldinghus
Koldinghus 1, 6000 Kolding
Tlf.: 76 33 81 00
E-mail: museum@koldinghus.dk
Web: Gå til hjemmesiden

Køb billetter

For at komme ind på Koldinghus skal billetterne købes online, for at sikre hvor mange besøgende museet har inde ad gangen. Du gør følgende:

  • Klik på vælg Entrébillet til Koldinghus
  • Vælg dato
  • Vælg tidspunkt for besøg
  • Vælg antal billetter
  • Scroll ned til Entrébillet til Koldinghus med Årskort til flg.:
  • Vælge Ældre Sagen Koldinghus og vælg antal billetter
  • Tjek din bestilling og klik på fortsæt
  • Indtast dine oplysninger og gå til godkendelse og betaling.

Køb billetter til koldinghus klik her

Åbningstider

Alle dage 10-17. Museet har dog lukket 24.12, 25.12, 31.12, 1.1
samt alle mandage i januar.

Koldinghus 

Oplev Koldinghus, der gennem sine mere end 750-årige eksistens, har spillet en væsentlig rolle i Danmarkshistorien: som grænseværn, som kongelig residens og som sæde for den lokale statsadministration.
Koldinghus blev grundlagt i 1268. Det blev anlagt for at vogte over kongerigets grænse mod syd. Gennem århundreder var Koldinghus et af landets vigtigste kongeslotte. Det brændte i 1808 under spanske troppers indkvartering og stod længe som en romantisk ruin.
I 1976-93 blev ruinen beskyttet af nye, moderne bygningsdele. Restaureringen, der blev gennemført af arkitekterne Inger og Johannes, blev i 1993 tildelt EUROPA NOSTRA-prisen og er i sig selv en seværdighed i verdensklasse. 

Dronningens Broderier

24. april 2021 til 2. januar 2022
I 2021 viser Koldinghus for første gang H.M. Dronningens broderede private værker offentligt i udstillingen ”Dronningens Broderier”. Det er velkendt for mange, at H.M. Dronningen er en særdeles aktiv kunstner inden for en række genrer: maleri, decoupage, teaterscenografi og broderi, som kan ses i de danske kirker på bispekåber og alterduge. Men færre ved, at Dronningens enorme virkelyst også har resulteret i en stor produktion af private broderier, der aldrig før er set i offentligheden. Kongernes Samling.

Christian 5. – Konge, kriger og salvet af Gud

24. april til 31. oktober 2021Kongernes Samling råder over et stort antal imponerende genstande og dragter, som knytter sig til fortællingen om Christian 5. Mange af genstandene i udstillingen er meget skrøbelige og lysfølsomme og derfor normalt ikke er tilgængelig for publikum. Se bl.a. Christian 5.s salvingskåbe, som kun været anvendt til Kongens salving og ved castrum doloris (når majestætens kiste stilles til skue) og som først skal tages i brug igen den dag H.M. Dronningen skal begraves. I udstillingen kan du desuden opleve Christian 5.s overdådige krigsdragter, våben og pragtgenstande, og se de mange skildringer af kongen gennem et stort udvalg af portrætkunst. Du kan også opleve geviret fra den hjort, der eftersigende stangede kongen til døde.

Oplev Koldinghus

I dag er Koldinghus er meget mere end et museum. Se resterne af ruinen, der fortæller om katastrofebranden i 1808, oplev historien helt tæt på, når der er levende fortællinger i slottes store sale og se de danske konger og dronningers skatte, der vises frem i skiftende særudstillinger. I 2021 kan du opleve særudstillingerne ’Dronningens Broderier’, der viser H.M. broderede private værker, ’Christian 5. – Konge, kriger og salvet af Gud’, ’TAKEAWAY – Biennalen for kunsthåndværk og design’ og 

Koldinghus for hele familien

Denne sommer er der aktiviteter for hele familien hver dag på Koldinghus i uge 26-31.
Du kan blandt andet møde skuespillere udklædt som historiske personer i særudstillingen ”Christian 5. – konge, kriger og salvet af Gud”. Du kan også finde ud af, hvilken kongelig personlighed du ligner mest eller prøve kræfter med broderi i broderiworkshoppen, som vi tilbyder i anledningen af særudstillingen ”Dronningens Broderier”.

Kongernes Samling

Koldinghus  er en del af Kongernes Samling, der også har besøgssteder på Rosenborg og Amalienborg. De tre museer rummer centrale genstande og kunstværker, der fortæller om den danske kongelige historie og giver et enestående indblik i historierne om såvel Danmarks konger og dronninger – menneskene bag det danske monarki som om Danmark selv.