Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Nye museumsudstillinger du skal se

Som medlem af Ældre Sagen har du mange muligheder for at benytte dig af gode kulturtilbud. Vi samarbejder med over 150 kulturudbydere, hvad enten det er museer, attraktioner som forlystelses- eller dyreparker, sejlture til unikke steder og meget mere.

Skiftende særudstillinger og events

På siden her finder du løbende nye særudstillinger hos mere end 60 forskellige museer og kunstmuseer i Danmark som vi samarbejder med. I takt med museerne i løbet af året viser nye udstillinger, fortæller vi hver måned nye særudstillinger eller events på museerne som du kan opleve.

Er du ikke allerede medlem?

For at gøre brug af Ældre Sagens tilbud, skal du være medlem af Ældre Sagen, og du skal som udgangspunkt altid selv deltage for at opnå rabatten, så er du ikke allerede medlem så meld dig ind og få rabat på entréen hos de mange spændende museer vi samarbejder med. 

Meld dig ind og få Ældre Sagen rabat


Frederiksberg - Start Again the Lament

Oplev den nye særudstilling på Cisternerne en del af Frederiksberg Museerne. Frem til den 30. november kan du opleve Taryn Simon: Start Again the Lament.

Cisternerne præsenterer en omfattende lydinstallation af kunstneren Taryn Simon. Udstillingen Start Again the Lament udforsker hvordan vi håndterer sorg individuelt og kollektivt, samt sorgens anatomi og hvem vi vælger til at guide os igennem den.  

Se tilbuddet fra Frederiksberg Museerne her

Vendsyssel -  The Dark Side - Vendsyssel Kunstmuseum

Oplev et lysfyldt telt, figurer der løfter sig hvad hvide A4 ark og en papirinstallation med lyd og lys.
Dette er blot noget af det du kan opleve på Vendsyssel Kunstmuseum frem til 11. august.

The Dark Side – Papercut af Mathias Malling Mortensen, Stinne Bo, Peter Callesen og Amanda Betz, 
viser de fire samtidskunstnere, hvordan de gennem teknikken papercut har arbejdet med temaet The Dark Side.

På udstillingen kommer flere af sanserne i spil, når du får mulighed for at mærke på bomuldspapir, lægge sig i et lysfyldt telt af papir og undersøge de mange mønstre, lag og former, der indgår i værkerne.

Se tilbuddet fra Vendsyssel Kunstmuseum her


Slagelse - Mig og min by på Slagelse Museum

Træd ind i en eventyrlig verden, hvor barndommens magi blomstrer og erindringernes smil vækkes til live! Velkommen til MIG & MIN BY - en fortryllende udstilling, hvor børnenes fantasier og historien om Slagelses rige fortid smelter sammen til en uforglemmelig oplevelse.

Tag med dine børnebørn på en rejse gennem tiden. Kravl igennem kloakkerne og udforsk skatte gemt under brostenene, eller tag en pause på torvet og nyd en hjertevarmende pølse med dine små eventyrere. I MIG & MIN BY er der plads til leg, læring og uendelige minder, som kun venter på at blive skabt.

Som bedsteforældre har du en unik mulighed for at genopdage barndommens magi og dele dine egne historier med de næste generationer. Lad dig fortrylle af den kreative energi, som fylder udstillingen, og vær med til at skabe uforglemmelige øjeblikke, der vil blive husket og skattet i årevis fremover.

Tag dem med på en rejse gennem MIG & MIN BY, og vær med til at forme deres eventyr for livet. 

Se tilbuddet  fra Slagelse Museum her


Aarhus - Must-see-udstilling på ARoS - Mellem Linierne

Træd ind i en verden af form, farve og fantasi med "Mellem Linierne: Richard Mortensens Retrospektiv". Dette er ikke blot en udstilling; det er en hyldest til en af Danmarks mest ikoniske modernister og en pioner inden for surrealismen.

Oplev over 80 værker, udvalgt fra Mortensens 60 år lange karriere, som kaster lys over hans evolutionære rejse gennem kunstens landskab. Fra de tidlige eksperimenter med form og struktur til de senere mesterværker, hvor farver danser på lærredet i en legende symfoni af abstraktion.

Tag på en rejse gennem tid og rum, hvor hver penselstrøg er en fortælling i sig selv. Dyk ned i hans komplekse værker og lad dig forføre af den surrealistiske skønhed, der vækker sindet og udfordrer vores forestillinger om virkeligheden.

Træd ind i Mellem Linierne og opdag en ny dimension af kunstnerisk dybde og kreativ vision. En udstilling, der vil forblive i din erindring længe efter, at du har forladt galleriets helligdomme.

Se tilbuddet fra ARoS her


København - Særudstilling - Frederik 10. – Konge af i morgen

Træd ind i historiens strøm og oplev "Frederik 10. – Konge af i morgen" på Amalienborgmuseet! Tag med på en episk rejse gennem Danmarks kongelige arv, fra det øjeblik, hvor Kong Frederik 10. overtog tronen den 14. januar, og ind i hjertet af hans liv og virke.

Grib chancen for at komme helt tæt på de ikoniske øjeblikke, der har formet vores konge, gennem en fængslende samling af fotografier, genstande, videoklip, malerier og lyd. Træk vejret i historiens vingesus, mens du betragter kongens personlige ejendele, fra bjælken med kælenavnet Maren, som han gravede sig ind under som en del af sin frømandsuddannelse, til H.M. Dronning Marys smukke brudekjole.

Glæd dig over et unikt indblik i kongens rejse, som få har haft privilegiet at opleve. Fra hans første skoletaske til den legendariske hundeslædepisk fra Sirius-ekspeditionen i Grønland, bliver du taget med på en uforglemmelig tur gennem tid og rum.

Træd ind i historien. Træd ind i "Frederik 10. – Konge af i morgen" på Amalienborgmuseet fra den 22. marts til den 8. september 2024. Oplev kongen, som du aldrig har set ham før!

Se tilbuddet fra Amalienborgmuseet


Roskilde - Opslugt af havet - Vikingeskibsmuseet

Dyk ned i spændingen og mystikken under havets overflade med "Opslugt af Havet" - historien om to skibe, der aldrig nåede havn!

Vores havbund gemmer på utallige skatte og fortællinger, men sjældent får vi muligheden for at udforske dem nærmere. Nu har du chancen for at være med til at afsløre de skjulte skatte fra havets dybder. Skibsvragene, der sjældent ser dagens lys, er nu blevet opdaget og bjærget fra havbunden, klar til at blive udforsket og beundret.

Bliv en del af historien, når marinarkæologer fra Vikingeskibsmuseet afslører de mystiske historier bag disse forliste skibe. Dyk ned i spændingen og opdag skibenes hemmeligheder, som de bliver dokumenteret og bevaret for eftertiden.

Grib chancen for at være med til at bringe fortiden til live og oplev historien om "Opslugt af Havet" - en enestående mulighed for at blive fortryllet af havets mysterier!

 

Se tilbuddet fra Vikingeskibsmuseet her


København - HEJ MENNESKE – STOLER DU PÅ MIG?

Kunstig intelligens gjort letforståelig af mennesker og for mennesker.

2023 var et historisk år. Udviklingen af kunstig intelligens tog verden med storm. Dronning Margrethe nævnte det i sin sidste nytårstale. Og årets ord var ChatGPT. Men hvordan skal vi som mennesker forholde os til denne nye teknologi? Kan vi stole på den?
Kunstig intelligens kan se mønstre vi mennesker ikke kan se. Den kan give os nye løsninger på verdens største udfordringer. Forbedre verden. Men hvor langt skal vi lukke kunstig intelligens ind i vores liv?

Ville du f.eks. læse en avis skrevet af en maskine, lade den skrive dit kærestebrev eller kommunikere på dine vegne med din læge?

Vi har stået der før. Overfor teknologiske nybrud, der har vakt både bekymring og begejstring. Og ikke mindst usikkerhed omkring menneskets rolle og fremtid. Tænk på fjernsynet, telefonen, internettet. Teknologier, der både hjælper og udfordrer os. 
På udstillingen kan du trygt prøve kræfter med kunstig intelligens utrolige muligheder og undersøge de svære dilemmaer den stiller os i. Stil spørgsmål til eksperter og hør svarene på de fire temaaftner. 

Kom og oplev, hvordan kunstig intelligens kan være både en hjælpende hånd og en forstyrrende kraft.

Se tilbuddet fra Enigma
 

 Holte - Iselin Forslund Toubro på Gl. Holtegaard fra 8. marts til 12. maj 2024
Mød den dansk-svenske kunstner Iselin Forslund Toubro sin hidtil største soloudstilling på Gl. Holtegaard. Med et flerdelt filmværk indtager Toubro kunsthallens rum i et installatorisk forløb med en fortælling, der viser konflikter mellem fortid og nutid, naboskab mellem lande, kærlighed til håndværk og om en kultur og dens traditioner.

Den dansk-svenske kunstner Iselin Forslund Toubros soloudstilling på Gl. Holtegaard folder sig ud som en totalinstallation med et filmisk fortællende forløb, der i samspil med skulpturelle elementer indtager kunsthallens udstillingsrum, med en tematik, der synes skræmmende aktuel.

Filmværkets fortælling foregår i to spor. I møder først en kvinde fra 1600-tallet (skuespiller Asta Kamma August) i en tid, hvor nabolandene Danmark og Sverige ligger i krig. Kvinden fortæller en hjerteskærende historie om sin søn, der er draget i krig. Herefter flettes den skandinaviske krigshistorie sammen med et narrativ om de omrejsende skandinaviske håndværkere kaldet navere.

Her følger I to nutidige svenske navere iklædt den karakteristiske arbejdsuniform med svaj i fløjlsbukserne, vest, hat, stok og ransel. Karaktererne er på valsen. Deres første stop på turen er en naverhule, et herberg for omrejsende navere i en mindre by i Danmark. Her møder de ligesindede, der traditionen tro for nytilkomne, udsætter dem for velkomstritualer og en række konkurrencer i diverse håndværksdiscipliner. Men idyllen varer ikke ved. Modstridende opfattelser af, hvad det vil sige at være på valsen skaber konflikt i det ellers fredelige fællesskab.
Historien som filmen begynder og slutter med, om den sørgende kvinde, peger på, hvordan småkonflikter i nært forbundne fællesskaber kan vokse sig store og føre til krig.

Se tilbuddet fra Gl. Holtegaard

Alle filtre

Sidst opdateret 05.04.2024