Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

ENIGMA - besøg Københavns nye museum

ENIGMA er museet for post, tele og kommunikation. Et moderne museum, der gør historien nutidig med udstillinger, børneområde og værksted. Få 20% rabat på indgangsbilletten.

Samarbejdspartner

ENIGMA

Rabat

Få 20% rabat på entrebilletten. Rabatten gælder for kortholder og ved familiemedlemskab for begge navne på medlemskortet.
 

Medlemspris

112 kr. for en entrébillet. Normalpris 140 kr.
 

Tilkøbsmuligheder

Få en privat omvisning for 400 kr. Omvisningen skal bestilles på forhånd via museets hjemmeside.

Dato, tid og sted

Museet har åbent tirsdag-søndag kl. 10.00-17.00. Tilbuddet gælder i hele museets åbningstid.
 

Perioder, hvor tilbuddet ikke gælder

Museet er lukket 24. december, 25. december, 26. december, 31. december og 1. januar.

 

Find vej

ENIGMA

Øster Allé 3

2100 København Ø

Særudstilling: HEJ MENNESKE – STOLER DU PÅ MIG?

Kunstig intelligens gjort letforståelig af mennesker og for mennesker.

2023 var et historisk år. Udviklingen af kunstig intelligens tog verden med storm. Dronning Margrethe nævnte det i sin sidste nytårstale. Og årets ord var ChatGPT. Men hvordan skal vi som mennesker forholde os til denne nye teknologi? Kan vi stole på den?

Kunstig intelligens kan se mønstre vi mennesker ikke kan se. Den kan give os nye løsninger på verdens største udfordringer. Forbedre verden. Men hvor langt skal vi lukke kunstig intelligens ind i vores liv? Ville du f.eks. læse en avis skrevet af en maskine, lade den skrive dit kærestebrev eller kommunikere på dine vegne med din læge?

Vi har stået der før. Overfor teknologiske nybrud, der har vakt både bekymring og begejstring. Og ikke mindst usikkerhed omkring menneskets rolle og fremtid. Tænk på fjernsynet, telefonen, internettet. Teknologier, der både hjælper og udfordrer os. 
På udstillingen kan du trygt prøve kræfter med kunstig intelligens utrolige muligheder og undersøge de svære dilemmaer den stiller os i. Stil spørgsmål til eksperter og hør svarene på de fire temaaftner. 
Kom og oplev, hvordan kunstig intelligens kan være både en hjælpende hånd og en forstyrrende kraft.

Udstillingerne

Opdag kommunikationshistorien og udforsk opfindelserne, der har ført til nutidens mange muligheder for at tale sammen. Fra postvæsnets begyndelse og det første frimærke frem til internettet. Du kan opleve udviklingen fra kugleposten og telegrafen til de første trådløse forbindelser, der gav os radioen, fjernsynet og mobiltelefonen. Dyk videre ned i masseovervågning, aflyttede samtaler og koder.

Børneområdet

Kravl ind i fjernsynet eller din smartphone og opdag en legeplads af apps og emojis i skyen. I museets børneområde kan du rutsje, kravle, dreje, løfte og røre ved telefoner og lege postbud. Send en emoji eller et brev skrevet på skrivemaskine. I weekenden kan du skabe dit eget frimærke eller prøve kræfter med din indre opfinder i værkstedet.

Planlæg dit besøg 

Find inspiration til flere spændende udstillinger her

Sådan får du tilbuddet

Indtast dit medlemsnummer i Ældre Sagen, og få adgang til tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer
Rabatkoder er personlige og må ikke deles med andre – heller ikke i rabat-apps.

Kontaktoplysninger

Telefon: 33 41 09 00

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud